Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Thu, May
90 New Articles

CAMPIA TURZII: Podul spre Lut, in continuare in atentia administratiei locale

Actualitate
Tools
Typography

În urmă cu două luni de zile, administraţia locală de la Câmpia Turzii s-a arătat îngrijorată de starea în care se află podul care traversează râul Arieş şi leagă cartierul Lut de municipiu.

Monitorizat fiind de aproximativ un an de zile de către o firmă de specialitate, podul, la momentul de faţă este în aproximativ aceeaşi situaţie în care se afla şi cu două luni în urmă, în ultima perioadă neînregistrându-se modificări în structura de rezistenţă a podului. „Chiar luni (5 august – n.r.) am primit informarea de la firma care monitorizează; nu au apărut mişcări semnificative, faţă de ultima raportare”, a explicat viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, adăugând că „în rectificarea de buget am prins bani” pentru lucrările de consolidare a podului. Potrivit Dorinei Lazăr, deocamdată se lucrează la documentaţia pentru achiziţia lucrărilor.
Deşi în urmă cu două luni de zile au fost montate indicatoare care restricţionează traversarea podului – restricţie de tonaj, viteză şi restricţie privind distanţa între autovehicule – mai sunt situaţii în care aceste restricţii sunt încălcate. Apreciind că o posibilă campanie privind sensibilizarea opiniei publice referitor la situaţia podului de peste Arieş spre carterul Lut, Dorin Lojigan precizează că cei care încalcă restricţiile nu sunt locuitori din zonă: „problema e că nu cetăţenii din Câmpia Turzii sunt cei care merg acolo, ci firmele mari care, în general, nu sânt neapărat din oraş şi atunci degeaba îi spun eu celui care stă în Sâncrai sau la blocuri să nu meargă cu camionul, că nu merge el”.
Pe de altă parte, viceprimarul Câmpiei Turzii, apreciind că relaţia cu Poliţia este una de colaborare, recunoaşte că nu poate avea pretenţii din partea Poliţiei să desemneze pe cineva care să păzească podul: „şi ei au un sigur echipaj care trebuie să acopere tot oraşul”.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS