Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

”Tineri in devenire” – mai informati si mai pregatiti sa isi construiasca viitorul

Diverse
Tools
Typography

În perioada mai-octombrie 2014 Asociația Cutlurală Maecenas Turda (ACMT) a organizat 4 sesiuni de formare dedicate tinerilor din Turda și Câmpia Turzii participanți la proiectul "Tânăr în devenire". Sesiunile de formare au abordat temele "Managementul proiectelor", "Planificarea carierei", "Diversitate și toleranță" și "Comunicare și autocunoaștere".

Cursurile au fost susținute de formatori cu experiență și au fost bazate pe învățarea experiențială și nonformală, urmărind atât comunicarea de noi cunoștințe, dar mai ales dezvoltarea de deprinderi și abilități și stimularea emoțională a tinerilor. În 11 și 18 octombrie 2014 tinerii vor participa la ultimul curs organizat în cadrul proiectului, având tema "Voluntariat și implicare civică", după care vor implementa în comunitate proiectele de voluntariat pe care le-au pregătit în echipă. La proiect participă 40 de tineri elevi de liceu din 3 licee turdene și 10 tineri liceeni din Câmpia Turzii.

Iată ce spun tinerii participanți la proiect:

"Am învățat să îi las pe ceilalți să își spună părerea."
"Am învățat să nu judec persoanele cu dizabilități după felul cum arată."
"Am învățat cât de important este să nu punem etichete în funcție de aparențe și cât de importante sunt modelele pe care ni le alegem pentru viitorul nostru."
"Am învățat că orice echipă are nevoie de un lider bun."
"Am învățat că poți fi învingător chiar și atunci când pierzi, dacă știi cum să pierzi."
"Mi-am depășit emoțiile."
"Ceea ce voi folosi cel mai mult în viitor este faptul că mi-am dat seama că și eu pot contribui la schimbarea mediului în care trăim."
"Mi-am dat seama că emoțiile pot fi controlate."
"Am aflat că munca în echipă și comunicarea sunt esențiale pentru reușita unui proiect."
"Sunt foarte mulțumită că am aflat care sunt pașii unui proiect și cum trebuie dezvoltată o idee pentru a deveni un proiect real."
"Îmi place că acum am o altă perspectivă asupra viitorului."
"Cursul acesta a fost o experiență nouă care m-a ajutat să îmi fac o idee mai solidă despre viitorul meu. A fost un mijloc foarte comunicativ prin care mi- am însușit cunoștințe noi."
"Trainingul de astăzi mi-a plăcut mai ales pentru că am aflat noi lucruri legate de alegerea unui loc de muncă: completarea CV-ului european, redactarea unei scrisoari de intenție și pregătirea pentru un interviu de angajare."
"Mi-a plăcut că am reușit să mă orientez spre un anumit domeniu. Am realizat că nu este ușor să îți găsești un loc de muncă, dar dacă perseverezi o să reușești."
"Tot ce am vorbit m-a determinat să mă gândesc mai mult la cariera mea viitoare."

***

Scopul proiectului "Tânăr în devenire" este de a crește capacitatea de implicare în comunitate a tinerilor liceeni prin dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și deprinderilor de autocunoaștere, relaționare și implicare ale acestora și prin crearea de oportunități organizate de implicare activă în viața comunității locale.
Proiectul "Tânăr în devenire" este implementat de Asociația Culturală Maecenas Turda în parteneriat cu Colegiul Național "Mihai Viteazul" și Liceul Teoretic "Liviu Rebreanu" din Turda. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Turda și al Consiliului Local al Municipiului Turda și co-finanțat de către Consiliul Județean Cluj. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Primăriei Municipiului Turda și nu implică nicio responsabilitate din partea acesteia.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS