Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Primsoprana Bianca Ionescu, la Salina Turda: ”De-acum inainte am sa am si un repertoriu de salina”

Diverse
Tools
Typography

Salina Turda a fost din nou gazda unui moment special mai ales în rândul iubitorilor de muzică de calitate care, joi, 22 august 2013, cu începere de la orele 19.00, s-au putut bucura de momentele oferite de primsopranele Amelia Antoniu şi Bianca Ionescu.

Două din cele mai importante voci ale scenei lirice din România, două doamne cunoscute pe scenele din ţară şi din străinătate, au reuşit să încălzească inimile spectatorilor prezenţi în amfiteatrul din Salina Turda în seara zilei de joi.
Referindu-se la Salina Turda ca la un loc încărcat de sănătate şi spiritualitate, Amelia Antoniu mărturisea: "e prima oară în viaţa mea când cânt într-o salină; sunt foarte emoţionată şi vreau şi eu să aud cum se aude". Şi pentru a nu lăsa publicul să aştepte, Amelia antoniu a început direct cu "I feel pretty", între primele patru piese interpretate regăsindu-se şi "Besame mucho" sau "What a wonderful world".
"Este o premieră şi pentru mine acest spectacol într-un loc atât de inedit. Lăsând la o parte faptul că este inedit, este un loc special, frumos şi deosebit", spunea, la rândul său, primsoprana Bianca Ionescu la primul contact cu publicul prezent în amfiteatrul Salinei Turda. Menţionând că de multe ori când e pusă în situaţia de a cânta în faţa unui public artista îşi doreşte să armonizeze repertoriul cu locul în care are loc interpretarea, Bianca Ionescu a reuşit să smulgă aplauzele publicului chiar dinainte de a interpreta un prim acord, doar spunând: "Dacă ar fi să spunem ce repertoriu am acum, el este compus în general din piese de operetă, de musical, melodii de muzică uşoară românească sau străină. Dar să ştiţi că de-acum înainte am să spun că am şi un repertoriu de salină şi am să vă spun de ce: pentru că pentru un loc atât de inedit se cere o muzică specială, frumoasă şi deosebită şi încercând, în economia spectacolului, să aleg cele mai frumoase piese, inevitabil am ales un repertoriu alcătuit şi din operetă şi din canţonete şi din muzică pop şi, cu siguranţă, asta se potriveşte foarte bine într-un loc atât de special".
în segmentul de prime patru bucăţi muzicale, Bianca Ionescu şi-a încântat spectatorii, printre altele, cu aria Silviei din opereta "Silvia", dar şi cu "Ciri biri bin".
Revenirea Ameliei Antoniu în faţa publicului a prilejuit primul duet al celor două - "My fair lady" - după care Amelia Antoniu a rămas să antreneze publicul fie cu un vals vienez, fie cu o sârbă, pentru ca, apoi, Bianca Ionescu să revină cu al doilea segment de patru piese, segment în care s-au regăsit "Memory" din "Cats", de Loyd Weber, dar şi "Padam padam" sau "La vie en rose" ale celebrei Edith Piaf, Bianca Ionescu găsind că este potrivit să încheie momentul cu "Time to say goodbye".
Totuşi, finalul nu putea să fie altul decât un nou duet. Nici Amelia Antoniu şi nici Bianca Ionescu nu au dorit să prezinte piesa cu care îşi încheiau, în duet, spectacolul spunând că este o surpriză. Totuşi, surpriza a fost recunoscută şi, bineînţeles, aplaudată încă de la primele acorduri pentru că - nu-i aşa? - "O sole mio" e cam inconfundabilă.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS