Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

23
Tue, Jul
93 New Articles

Comunicat Primăria Câmpia Turzii: “TE ÎNVĂȚ SĂ FII SĂNĂTOS”

Sănătate
Typography

Statisticile arată că România ocupă locul doi în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. 

Principalele două cauze sunt lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa exercițiului fizic regulat. Conform statisticilor uniunii Europene, România se află pe locul I la incidența deformațiilor de aliniament al coloanei vertebrale (scolioze) în rândul copiilor.

Având în vedere aceste statistici îngrijorătoare, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Centrul de zi ,,Clement”, în colaborare cu Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” organizează o serie de prezentări cu caracter informativ și preventiv adresate elevilor și cadrelor didactice din școlile municipiului.

Medicul Mădălina Cârjau, diabetolog în cadrul Spitalului Municipal va oferi informații utile elevilor cu privire la modalitățile de prevenire a obezității infantile și a diabetului zaharat.

De asemenea domnul Anca Sebastian, fiziokinetoterapeut, coordonator al Centrului de Zi “Clement” va oferi informații și demonstrații practice elevilor cu privire la metode eficiente de prevenire a apariției deformațiilor coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, lordoze), precum și despre importanța activității fizice și a mișcării.

Astfel că în data de 15 noiembrie în intervalul orar 11:00 - 13:00, elevi din cadrul Liceului Teoretic „Pavel Dan” vor fi implicați în acest proiect prin intermediul informațiilor pe care le vor afla.

Vineri, 16 noiembrie cu începere de la ora 11:00, elevi ai Colegiului Tehnic „Victor Ungurean” vor participa la acest proiect.

Evenimentul se va desfășura în cadrul programului „Școala Altfel” și va cuprinde toate unitățile de învățământ din municipiul Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS