Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Concert Ducu Bertzi la Turda

Eveniment
Tools
Typography

Primăria Turda, Consiliul Local Turda, Teatrul Municipal Turda şi Casa de Cultură Turda împreună cu Şcoala Populară de Arte Cluj-Napoca au oferit turdenilor un nou spectacol în spiritul sărbătorilor, spectacol intitulat "Crăciunul fermecat".

În cadrul spectacolului, primii care au urcat pe scenă au fost copiii de la grupul "Simpatix" - împreună cu "domnişoara Florina Sas" - cum spunea părintele Sebastian Zăhan - coordonaţi şi îndrumaţi de profesorul Ioan Gherman.
De asemenea, numindu-i pe cei mici "îngeraşi" care au venit să colinde, despre corul "Armonia" al Casei de Cultură Turda părintele Sebastian Zăhan spunea "am venit ca nişte magi", tot pentru a aduce colinde publicului care a umplut sala Teatrului Municipal Turda.
Aşteptat de public, interpretul de muzică folk Ducu Bertzi a urcat pe scena Teatrului Municipal Turda împreună cu violonistul Mihai Eniţă. Cei doi - Ducu Bertzi la chitară şi voce şi Mihai Eniţă la vioară - au oferit publicului atât colinde cât şi piese folk.
"Primeneşte-ţi, gazdă, casa", prima colindă interpretată de Ducu Bertzi, acompaniat de violonistul Mihai Eniţă, face parte din colindele ale căror versuri au fost scrise de George Ţărnea, poet despre care Ducu Bertzi spunea că "ştie metrica colindului". O altă colindă cu versuri de George Ţărnea pe care Ducu Bertzi a interpretat-o la Turda a fost şi "Pe podele de nuiele".
Printre piesele folk interpretate de Ducu Bertzi la Turda a fost şi "Când s-o-mpărţit norocu", piesă cu care artistul a debutat la Cenaclul Flacăra "în urmă cu 150 de ani" - cum însuşi spunea - şi pe care românii, în special cei din străinătate, o consideră un imn neoficial al României.
În acelaşi concert, Ducu Bertzi a smuls aplauze publicului spectator cu piese pe versuri de Serghei Esenin - "Plecarea" sau "Focul vânăt" - sau ale aceluiaşi George Ţărnea, cum ar fi, de exemplu, piesa "Balada firului de iarbă".  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS