Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Luna si doua stele: Caramitru si Malaele

Eveniment
Tools
Typography

Prima ediţie a festivalului de teatru şi arte performante de la Turda - "Teatru pe drumul sării" - s-a bucurat de prezenţa a doi mai actori ai scenei româneşti: Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele.

Spectacolul "Câte'n lună şi în stele / Caramitru, Mălăele" oferit de cei doi şi-a găsit locul în a doua seară a festivalului, miercuri, 17 octombrie 2012 în faţa unei săli pline cu spectatori purtaţi de la comedie la dramă cu ajutorul muzicii.
Nu a fost "Bună seara, iubito", dar a fost "Toate femeile", a fost Eminescu, a fost Stănescu şi a fost şi Topârceanu. Sobrietatea şi mina gravă a lui Ion Caramitru a fost completată de prezenţa ghiduşă şi inconfundabilă a lui Horaţiu Mălăele.
Muzica de violoncel a lui Adrian Naidin apărea ca adevărat catalizator al tranziţiilor între cei doi, al alternanţei de la tot ce înseamnă Caramitru la tot ce înseamnă Mălăele.
Dacă un Horaţiu Mălăele aparent captiv într-un calm caracteristic a reuşit să dea glas vivacităţii care unei voci necesare pentru a ilustra un cotidian uneori carnavalesc, în contrabalans, s-a poziţionat un Caramitru care a spart sobrietatea pentru a ieşi înspre momente de comedie precum fragmentul de cazon hilar prezentat în spectacol.
Creaţii proprii, versuri proprii, versuri ale unor poeţi cunoscuţi, monologuri, momente aparent antagonice şi muzică populară prelucrată sau creaţiile proprii ale lui adrian Naidin, toate s-au împletit într-un spectacol complet, al cărui singur neajuns părea să fie faptul că trebuia să se şi încheie.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS