Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

"Magicianul" Marian Ralea a adus povestile copiilor

Eveniment
Tools
Typography

Caravana poveştilor a fost unul dintre momentele care s-a regăsit în programul primei zile de festival de teatru de la Turda. Actorul Marian Râlea a fost prezent în zona pietonală din centrul municipiului pentru a le face cunoştinţă celor mici cu personajele din poveşti.

Prima şi prima dată "magicianul" a adunat copiii în jurul său şi a ales doi copii care să fie "căluţii" care poartă "caleştile" cu copii prin lumea poveştilor.

Primul personaj cu care s-au întâlnit copiii a fost lupul, unul care nu le face nimic copiilor care papă toată ciorbica la prânz, un lup pe care copiii au putut să îl îmbrăţişeze să îl pupe şi care le răspundea copiilor la întrebări precum "De ce a mâncat-o pe Scufiţa Roşie?", singurul inconvenient fiind că lupul nu vorbea decât în limba sa, lupeasca veche. 
Ursul a fost un alt personaj pe care l-au întâlnit cei mici. Un urs care, odată ce copiii i-au cântat "Ursul doarme" a şi adormit. Atunci, magicianul i-a invitat pe cei mici să treacă peste urs şi să îşi ia premiile pregătite pentru ei, cu condiţia ca ursul să nu se trezească şi să îi prindă.
În Caravana poveştilor copiii s-au întâlnit şi cu iepurele. Cel puţin aşa îl numea "magicianul", doar că iepurele arăta mai mult ca o vrăjitoare. Cei care ştiau să răspundă la întrebările vrăjitoarei primeau premii, mai ales că întrebări precum "Care este compoziţia apei?" erau destul de dificile, motiv pentru care răspuncurile copiilor erau pe măsura înţelegerii lor.
De asemenea, vrăjitoarea le-a şi ghicit în palmă copiilor, astfel că unii dintre cei mici au fost nevoiţi să recunoască ba că mănâncă prea multe dulciuri, ba prea mulţi cartofi pai, ba că nu prea vor să se îmbrace dimineaţa să meargă la şcoală.
Ultimul personaj cu care s-au întâlnit cei mici a fost gheonoaia. Mai impunătoare decât celelalte personaje, gheonoaia a fost şi mai darnică, întrebările la care copiii trebuiau să răspundă fiind mult mai dificile: "Prin câte ţări trece Dunărea?", "Cine a scris «Scufiţa roşie»?" sau "Cine a pictat «Cina cea de taină»?". Răspunsurile copiilor la aceste întrebări, însă, au fost nepreţuite. Pentru ca din ce în ce mai mulţi copii să poată primi premii, gheonoaia s-a gândit să coboare gradul de dificultate al întrebărilor, astfel că răspunsurile la întrebări precum "Câţi iezi avea capra?" sau "Cine i-a mâncat pe iezi?" erau mult mai uşor de dat şi, cu siguranţă, aduceau şi premii.
Oricum, spre final, tot mai mulţi copii au putut să îşi aleagă premii din cele care erau aşezate în centrul grupului format de cei mici.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS