Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

„Alter ego” si-a consumat si a zecea editie

Diverse
Tools
Typography
Cea de-a zecea ediţie a fesivalului de teatru pentru elevi „Alter ego” s-a desfăşurat, la Turda, în perioada 26-27 mai, fiind susţinută de administraţia locală Turda, în colaborare cu două şcoli turdene: „Teodor Murăşanu” şi „Horea, Cloşca şi Crişan”.
Găzduit, în acest an, de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi sala festivă a Şcolii „Horea, Cloşca şi Crişan”, festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni – ciclul primar, ciclul gimnazial şi ciclul liceal – la care s-au înscris trupe de teatru din Turda, Caransebeş, Bucureşti, Baia Mare, Medgidia, Oneşti, Târgu Mureş, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamţ, Beclean, Bistriţa, Craiova, Mioveni, Deva, Lupeni şi Urziceni.
Pentru faza finală de la Turda organizatorii au invitat, în urma unei preselecţii, cele mai bune spectacole propuse de cei care s-au înscris la festival.
În urma deliberării juriului festivalului, premiul întâi la secţiunea „primar” a revenit trupei Alfa a Bibliotecii Municipale Oneşti, iar la „gimnazial” ocupanţii locului întâi au fost cei din trupa Alfaomega a Asociaţiei Alfaomega Art din Piatra Neamţ. La „liceal”, câştigători au fost desemnaţi membrii trupei Credo a Episcopiei Caransebeşului.
Potrivit unei informări prezentate, după terminarea fetivalului, de către profesorul Octavian Gruian, trupa Bong a Şcolii „Horea, Cloşca şi Crişan” – coordonată de către Angela Miclăuş şi Mihaela Ianoşi – a obţinut un premiu doi şi un premiu trei la „primar” şi „gimnazial”, în timp ce trupa Vector in Fabula a Şcolii „Teodor Murăşanu” – coordonată de Dorina Vitaliş şi Octavian Gruian – a obţinut două menţiuni la „primar” şi „gimnazial”.
Şi elevii turdeni au obţinut, separat, premii şi menţiuni pentru interpretare. Printre cei premiaţi s-au aflat Daria Răduţiu (premiată doi ani consecutiv) dar şi Şerban Farcaş (premiul I), Denisa Avram (premiul II), Cristian Popa (premiul II) sau Tudor Rusu (premiul III).
În cadrul celei de-a zecea ediţii a festivalului care – debutat în urmă cu un deceniu ca eveniment de interes local – a crescut cu fiecare an şi a devenit un adevărat festival naţional, organizatorii au reuşit şi realizarea unei expoziţii cu lucrări de artă plastică inspirate din opera lui Caragiale, dar şi editarea unui anuar al festivalului, anuar care conţine numele participanţilor, imagini din timpul evenimentului precum şi texte dramatice dedicate teatrului şcolar.
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS