Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

04
Sat, May
101 New Articles

Floriile, sarbatorite in costume populare traditionale romanesti | GALERIE FOTO

Eveniment
Tools
Typography

Slujba de Florii de la biserica Parohiei Ortodoxe Oprişani II din Turda a fost una mai aparte, mai aproape de românitate.

În afara faptului că biserica a fost plină-ochi de credincioşi, o parte importantă a acestora purtau costume populare tradiţionale româneşti. Fie că era vorba de copii sau adulţi, de oameni simpli sau de personalităţi, costumul popular românesc a fost prezent în Duminica Floriilor în biserica din Oprişani.
Organizat de preoţii parohi ai Parohiei Ortodoxe Oprişani II din Turda, evenimentul prin care s-a marcat sărbătorirea portului tradiţional românesc a beneficiat de sprijinul financiar al lui Cristian Matei (directorul general al Companiei de Apă Arieş), al lui Alexandru Cordoş (senator al României) şi al lui Ioan Oleleu (vicepreşedinte al Consiliului Jufeţean Cluj).
Departe de a fi o manifestare cu iz politic, evenimentul din Duminica Floriilor s-a dorit o modalitate prin care să se arate că tradiţiile şi valorile româneşti trebuie păstrate, inclusiv preoţii parohiei considerând că astfel de manifestări sunt binevenite. Chiar ar putea exista pe viitor ideea ca cel puţin odată pe an credincioşii să participe la slujbă purtând costume populare tradiţionale româneşti.

{gallery}2014/140413bisericaFlorii{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS