Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

03
Fri, May
101 New Articles

Un nou spatiu pus la dispozitia comerciantilor din Campia Turzii

Eveniment
Tools
Typography

Inaugurarea noii hale agroalimentare de la Câmpia Turzii a fost un eveniment care se înscria în seria promisiunilor îndeplinite.

După ce panglica a fost tăiată (de la stânga la dreapta) de Ioan Oleleu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj) împreună cu Gheorghe Vuşcan (prefect al Clujului) şi Radu Hanga (primarul municipiului Câmpia Turzii), toţi cei prezenţi au păşit în interiorul noii hale pentru a asista la slujba de sfinţire, după care oficialităţile au transmis mesajele lor cetăţenilor.
Precizând că realizarea halei este doar unul din proiectele "pe care le aveam", chiar primarul Radu Hanga spunea că noua hală agroalimentară de la Câmpia Turzii este fapta de dincolo de vorbă. "Noi am săvârşit câteva fapte bune, în principiu, în oraşul ăsta, folosind, bineînţeles, banii pe care îi colectăm de la populaţie, impozitele şi taxele dumneavoastră", spunea primarul municipiului Câmpia Turzii, amintind, de exemplu, că asfaltările de drumuri au costat în jur de 40 de miliarde de lei vechi, o piaţă civilizată la Câmpia Turzii fiind, de fapt, unul dintre principalele obiective, cu atât mai mult cu cât administratorul public Petre Pop avea deja un proiect în acest sens, proiect care, din păcate, nu a fost finanţat în legislatura anterioară.
Într-o hală ale cărei istorie şi evoluţie se puteau observa şi în fotografiile cu care a fost decorată incinta, administratorul public Petre Pop amintea că încă de când a preluat administrarea pieţei de la Câmpia Turzii se gândea la o modalitate mai normală, mai civilizată de a face comerţ la Câmpia Turzii. "Am ajuns la o echipă de proiectanţi care a mai proiectat pieţe în judeţ şi alături de ei am început să facem proiectul pe care dumneavoastră îl vedeţi astăzi", spunea Petre Pop fără să uite să precizeze că la Câmpia Turzii este o piaţă bună care deserveşte şi comunele din zonă, unde vin inclusiv comercianţi din Oltenia, o piaţă unde, spre exemplu, lunar se vând aproximativ 12 tone de brânză şi câteva tone de lapte, fapt care nu este de neglijat având în vedere că astfel se poate face o concurenţă supermarketurilor care pun pe piaţă produse venite de din afară. Chiar mai mult, piaţa de la Câmpia Turzii, adăuga Pop, şi-a găsit un loc într-o nouă structură a administraţiei pieţelor naţionale care încearcă să facă faţă politicii destul de agresive duse de supermarketuri.
După vizionarea unui filmuleţ despre cum a prins viaţă hala de la Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, viceprimarul municipiului, îşi aducea aminte cum, la momentul declinului combinatului, gândurile administraţiei locale se îndreptau spre domeniul agricol, astfel că un loc de desfacere a produselor din zona Câmpia Turzii nu poate fi decât binevenit. "Cu ajutorul Consiliului Judeţean - şi îi mulţumesc domnului preşedinte Uioreanu care este astăzi aici - anul viitor cred că vom începe şi construirea depozitului de la piaţa din obor şi, cu toate acestea, intrăm în lumea civilizată" preciza Dorin Lojigan, adăugând la realizările menţionate de Radu Hanga alte două veşti bune: depozitul de la obor, de care tocmai se amintise, şi apropierea de finalizare a platformei pe care va fi mutată întreaga piaţă care se întinde, inclusiv la momentul de faţă, pe strada Parcului.
"Mă bucur că particip la un asemenea eveniment, mai ales că Câmpia Turzii avea nevoie de un asemenea edificiu" spunea, din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, şi Horea Uioreanu care se referea la noua hală agroalimentară de la Câmpia Turzii ca la o invetiţie care este în avantajul producătorilor. De asemenea, Horea Uioreanu preciza că, împreună cu colegii din Consiliul Judeţean Cluj, s-a reuşit susţinerea cofinanţării investiţiei, o cofinanţare în valoare de 6,6 miliarde de lei vechi. Felicitând întreaga echipă din Primăria Câmpia Turzii care s-a implicat în realizarea şi finalizarea investiţiei, Horea Uioreanu atrăgea atenţia asupra faptului că se pot realiza lucruri bune dacă există comunicare între autorităţile locale şi cele judeţene, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj amintind şi de intenţia reabilitării, în zonă, a sistemului de irigaţii, o facilitate pentru cultivatorii din zona Turda - Câmpia Turzii..
Reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Vuşcan considera inaugurarea halei agroalimentare de la Câmpia Turzii ca fiind un pas important spre civilizaţie, piaţa reprezentând un semn al civilizaţiei comunităţii respective. "Ani de zile am plătit taxe şi impozite şi prea puţine lucruri concrete am văzut că se întâmplă cu ele", spunea Gheorghe Vuşcan atrăgând atenţia că nu e de ici, de colo ca o suprafaţă de aproape 1.000 de metri patraţi a fost destinată, cu toate dotările, unui comerţ civilizat de pe urma investiţiei având de câştigat, de fapt, cetăţenii.
"Cred că această piaţă va fi nevoie să răspundă cel puţin la două deziderate. Pe de-o parte acela al cultivatorilor, al celor care muncesc pământul - care au azi un loc modern, o posibilitate de a-şi expune şi comercializa produsele - şi pe de altă parte este o facilitate în plus pentru locuitorii din Câmpia Turzii care au azi posibilitatea care au posibilitatea de a-şi face piaţa într-un loc civilizat" spunea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, cel care a amintit şi de proiectul privind depozitul de produse agricole mult discutat şi al cărui studiu de fezabilitate este aproape finalizat.
"Istoria acestui lăcaş o ştiu de la colegul şi prietenul meu, domnul Pop Petre şi de la domnul primar" preciza şi Remus Lăpuşan, preşedeintele organizaţiei judeţene a PSD, accentuând asupra importanţei care trebuie acordate producătorului român, care trebuie să aibă unde să îşi vândă produsele, să poată produce la nivel competitiv, la nivelul cerut de piaţă. Totuşi, pentru ca produsele să fie vândute, ele trebuie să poată fi cumpărate de cetăţenii din Câmpia Turzii, astfel că Remus Lăpuşan accentua asupra necesităţii existenţei investiţiilor la Câmpia Turzii.
Unul dintre cei care este considerat printre principalii beneficiari ai noii hale nu este nimeni altcineva decât primarul comunei Viişoara, Ioan Roman, cel care nu e neapărat beneficiarul direct, ci cel care "păstoreşte" o comună ai cărei locuitori se pot bucura de inaugurarea noii hale agroalimentare de la Câmpia Turzii. Felicitând pe cei care s-au ocupat de punerea pe picioare a investiţiei, Ioan Roman recunoştea că "cetăţenii din Viişoara vor fi părtaşi la condiţiile pe care le oferă această hală".
Printre cei care au mai fost de faţă la evenimentul de la Câmpia Turzii s-au numărat Elena Uioreanu (deputat PNL), Cristian Matei (directorul Companiei de Apă Arieş), Mihnea Iuoraş (subprefect al judeţului Cluj), consilierii judeţeni Ioan Petran şi Nemeti Andrei, Lucian Nemeş (viceprimar al municipiului Turda), Sorin Ovidiu Bălan (membru PP-DD şi realizator TV), Daniela Mănăilă (primar al comunei Tureni) dar şi consilieri locali şi reprezentanţi ai diverselor partide politice şi instituţii de la Câmpia Turzii.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS