Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

16
Thu, May
90 New Articles

CAMPIA TURZII: Populare cu 4 tone de peste, in asteptarea pescarilor

Actualitate
Tools
Typography

Acţiunea de populare cu peşte în zona de agrement "La trei lacuri" a început azi, 3 iulie, la orele 7.00 dimineaţa când a fost adusă prima cantitate de 300 de kg peşte - crap românesc.

"Vă aşteptăm, începând din data de 13 iulie, la deschiderea oficială a pescuitului pe lacurile de la ieşire din Câmpia Turzii spre Luna", spunea viceprimarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, prezent la acţiunea de populare. A doua tranşă de peşte - 700 de kg - a fost adusă în aceeaşi zitot pentru primul din cele trei lacuri din zona de agrement, Dorin Lojigan precizând că primul lac se va popula cu aproximativ două tone de peşte, restul de până la patru tone fiind cantitatea cu care va fi populat lacul trei, tot cu crap românesc, în timp ce "lacul doi va fi populat cu caras cât de curând".
"Pentru mine, cel puţin, a fost un vis să văd aceste lacuri populate. Iată că am reuşit şi
cetăţenii din Câmpia Turzii şi din zonele aferente municipiului se vor bucura - începând din data de 13 iulie, când vom declara oficial deschis pescuitul pe aceste lacuri - de peştele adus azi aici, acţiune care va continua până duminică", spunea viceprimarul Dorin Lojigan care a ţinut să mulţumească lui Dumitru Drăghici - directorul SC Domeniul Public SA Câmpia Turzii, societatea care a preluat în administrare cele trei lacuri - primarului Radu Hanga şi Consiliului Local Câmpia Turzii pentru sprijin, dar şi consilierului local Ioan Varodi precum şi "domnului Lucian Berchişan pentru sufletul pe care l-a depus în această acţiune; este meritul lui pentru contactele pe care le-a stabilit ca să reuşească această acţiune".
Având în vedere acţiunea de populare, pescuitul în zona "La trei lacuri" a fost sistat până pe data de 13 iulie, când se va deschide oficial. "Facem apel şi la populaţie să înţeleagă acest lucru. După populare peştele trebuie să se acomodeze cu lacul", spunea Dumitru Drăghici.
Cât despre regulamentul privind activitatea de pescuit în zona "La trei lacuri" nici viceprimarul Dorin Lojigan şi nici directorul dumitru Drăghici nu au putut oferi detalii, ambii precizând că există în lucru un astfel de regulament, doar că nu este definitivat. "Este cam acelaşi regulament ca pe toate lacurile de pescuit. Am studiat şi la alte bălţi care au vechime mai mare decât noi în această activitate", spunea Dorin Lojigan. Ce am înţeles, în mare, referitor la regulament este că taxa pe ziua de pescuit este de 40 de lei, taxă care îi permite pescarului să vină cu patru beţe de pescuit - cu câte două cârlige pe fiecare - aducându-şi cu sine familia (maxim 4 persoane), că două zile de pescuit consecutive costă 70 de lei, o jumătate de zi costă 20 de lei iar persoanele cu dizabilităţi beneficiază de reducere. Pe de altă parte, cantitatea maximă de care poate beneficia pescarul este de 3 kg pe zi, eliberarea unei a doua capturi putând aduce un bonus de şase ore de pescuit.
În ceea ce priveşte amenajarea zonei, deocamdată există coşuri pentru colectarea deşeurilor şi o toaletă ecologică, urmând a mai fi adusă încă o astfel de toaletă. Referitor la amenajarea unei zone pentru picnic, Dumitru Drăghici preciza că în urma discuţiilor avute cu pescarii aceştia nu s-au arătat neapărat încântaţi de acest lucru, o astfel de zonă fiind în defavoarea pescarilor. Totuşi, directorul SC Domeniul Public SA spunea că dacă sunt persoane care vin şi vor să facă un grătar acest lucru nu va fi imposibil, cu condiţia de a păstra curăţenia.
Chiar dacă într-o lună de la preluarea celor trei lacuri domeniul Public a reuşit să îşi plătească paznicii şi să realizeze un mic profit de 1.000 de lei în contextul în care niciunul din cele trei lacuri nu erau populate, nici Dorin lojigan şi nici Dumitru Drăghici nu au putut aprecia valoarea unui profit aproximativ ulterior deschiderii oficiale a activităţii pe cele trei lacuri.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS