Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Sun, May
87 New Articles

Armata României nu mai participă la DEFENDER EUROPE 20

Actualitate
Tools
Typography

În scopul prevenirii și limitării răspândirii virusului COVID-19, Armata României nu va mai participa la exercițiile SABER STRIKE, respectiv SWIFT RESPONSE, conectate Exercițiului DEFENDER EUROPE 20.

Sănătatea militarilor și a populației din jur reprezintă o prioritate maximă pentru Armata României.

Armata României acționează cu responsabilitate și profesionalism, contribuind la efortul național de combatere a epidemiei, având pregătite forțe și mijloace care desfășoară activități de sprijin al autorităților centrale și locale, la solicitarea acestora.

* * *

Decizia anulării participării s-a fundamentat în urma analizei cu partenerul strategic și națiunile gazdă.

Similar, Comandamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) a transmis un comunicat de presă pe pe acest subiect, pe care îl puteți accesa la următorul link:

https://www.eur.army.mil/Newsroom/Releases-Advisories/Press-Releases-Article-View/Article/2113178/exercise-defender-europe-20-update/.

Planul inițial prevedea participarea militarilor români la exerciții în Estonia, Letonia și Georgia a unor detașamente din cadrul forțelor terestre, aeriene și navale, însemnând aproximativ 400 de militari și 50 mijloace tehnice.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS