Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

La ce nivel de inteligenţă crede primarul Lojigan că e? | VIDEO

Strofocle
Tools
Typography

Deocamdată lucrurile par să plutească indefinit înconjurate de un val de mister care le poartă ca pe nişte năluci cel puţin prin şedinţele de consiliu local de la Câmpia Turzii, năluci din care primarul se mai serveşte din când în când în detrimentul şi spre umilirea unora dintre consilierii locali.

Ca exemplu de mostră (ăsta e joc de cuvinte - pentru profani) de atitudine de superioritate a edilului de la Câmpia Turzii ne referim aici la un schimb de replici între primarul Dorin Nicolae Lojigan (asta e pe principiul băsescian de referinţă de tipul Victor Viorel Ponta) şi consilierul Ionel Tudorache Isac. (Apropo, referirea la Băsescu a fost aşa, ca o apropiere pedelist-confortabilă de simbolul pe care l-au urmat unii care acum îşi zic liberali şi împreună cu care foştii penelişti se simt foarte bine).

În schimbul de replici primarul izbucneşte cu “Domnu’ Isac, nu mă faceţi să vă spun încă odată că eu nu fac dialog cu dumneavoastră că sunteţi mult sub nivelul meu ca să fac dialog cu dumneavoastră” la care Isac răspunde cu “Asta-i părerea dumitale” iar primarul nu se lasă mai prejos şi acceptă adevărul lui Isac: “Exact, este părerea mea”.

Doar din prima afirmaţie a lui Dorin Nicolae Lojigan ne dăm seama că acest tip de atitudine - cel puţin faţă de consilierul Isac - este una repetitivă din moment ce primarul spune “nu mă faceţi să vă spun încă odată”, ceea ce înseamnă că i-a mai spus şi altădată, deci Q.E.D.

Acuma nu ştim dacă pe la locul de muncă primarul are ascendente de superioritate a inteligenţei sau se uită la angajaţii primăriei cu o privire din care aceştia să înţeleagă că le e baştanul pe tărâmul inteligenţei - nu există afirmaţii publice în sensul acesta - dar public, în faţa camerelor de luat vederi, Dorin Nicolae Lojigan i-a luat vederea lui Ionel Tudorache Isac spunându-i cât se poate de direct: “sunteţi mult sub nivelul meu”.

De asemenea, nu ştim dacă afirmaţia primarului de la Câmpia Turzii se bazează pe o baterie de teste de inteligenţă la care să fi participat cei doi la care se face referire aici, sau e doar aşa, o părere a sa despre sine, o proprie raportare la o scară de niveluri a inteligenţei la care primarul s-ar afla - în opinia sa.

Din cum a decurs discuţia, cert este că e doar o părere a primarului despre sine, din moment ce în acest mod a răspuns primarul PNL replicii consilierului PSD: “Exact, este părerea mea”.

Acuma noi nu ştim dacă Ionel Tudorache Isac este chiar “cel mai prost din curtea şcolii” dar parcă prea se uită doar înspre PSD primarul Lojigan când face aserţiuni cu privire la propria inteligenţă.

Oare în PNL chiar nu sunt unii care să fie sub nivelul de inteligenţă al primarului? Dacă da, pe ei de ce nu-i umileşte public ca pe Isac? Dacă nu, înseamnă că toţi consilierii PNL sunt cel puţin egali sau dacă nu superiori lui Lojigan. Şi (WOW! - oare chiar să întrebăm?)  dacă printre consilierii PNL sunt unii mai deştepţi decât primarul, de ce nu e unul din ei primar, ca municipiul Câmpia Turzii să aibă cel mai deştept primar dintre cei care au câştigat majoritatea?

În fine, n-am vrut să vă supărăm de la început, dar iată că, inclusiv în urma acestor rânduri, nu se poate afla un răspuns la înttrebarea din titlu iar lucrurile rămân la fel: nivelul real de inteligenţă a primarului rămâne un mister în lipsa unor elemente clare, ştiinţifice, de stabilire a acestui nivel.

De aceea venim cu o sugestie: ia să dea primarul, viceprimarul şi toţi consilierii de la Câmpia Turzii câte un test din cele care stabilesc valoarea IQ-ului şi atunci lucrurile devin clare pentru toată lumea, fără să mai existe loc de interpretări.

Până atunci, rămânem cu toţii la nivelul de a observa cum presupusa solemnitate a unei şedinţe de for deliberativ local este luată la produs momente vesele şi triste de aroganţe de genul celei la care ne referim aici.

Notă: Cei care insistă în a arăta ce au înţeles din rândurile de mai sus, liber la datul cu părerea. Însă nu uitaţi că aşa cum oferim, la fel cerem seriozitate: nu vă aşteptaţi să răspundem celor care n-au înţeles nimic, că atunci unde mai e progresul?
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS