16
Tue, Jan
119 New Articles

Dincolo de graba zilnică

Grid List

Membrii filialei turdene a Uniuni Artiştilor Plastici şi-au început seria expoziţională din 2018 în afara municipiului Turda, în oraşul Marii Uniri. Mai exact, Galeriile de Artă ale municipiului Alba Iulia au găzduit vineri, 5 ianuarie, vernisajul expoziţiei “TurdART” a membrilor UAP Turda.

Cristina Oprea

Artă

În cadrul vernisajului primei expoziţii din acest an găzduite de Galeria Municipală de Artă din Turda - “Salonul de Iarnă” - una dintre persoanele care a luat cuvântul a fost şi Cristina Oprea, care vorbea atât în calitate de membru al Societăţii Culturale Filarmonia, cât şi în calitate de angajat al Casei de Cultură Turda.

Joi, 4 ianuarie 2018, seria de expoziţii găzduite de Galeria Municipală de Artă din Turda a debutat cu vernisajul expoziţiei “Salonul de Iarnă” organizate de Către Primăria şi Consiliul Local Turda prin Casa de Clultură Turda.

Ziua Culturii vine cu surprize la Teatrul turdean, așadar pe această cale anunțăm introducerea unui sistem de abonamente care va fi cu siguranță în avantajul iubitorilor de teatru, un aspect care îi încurajează pe amatorii de artă să vină mai des la teatru.

Aflate la ceasul bilanțului și al evaluării în cifre a activității din anul 2017, muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, respectiv Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea au comunicat cifre record, în continuă creștere, în ceea ce privește numărul de vizitatori din anul recent încheiat.

Consiliul Județean Cluj și Centrul Cultural Clujean au organizat conferința dedicată administrațiilor comunelor din Transilvania, „Patrimoniu și cultură pentru dezvoltarea rurală”.

Odata cu prima zapada ce s-a pus peste multe orase din Romania, proiectul CandyShop ne surprinde cu un fulg de zapada muzical – “Iarna intre noi”.

BIA, talentata artista in varsta de 13 ani, lanseaza prima sa piesa – “K.O.”. Muzica si textul sunt compuse de Serban Cazan si Vladimir Coman Popescu, iar piesa este produsa in studiourile HaHaHa Production. Videoclipul, in regia lui Dan Petcan, reda in imagini povestea a doua prietene care trec impreuna prin anumite etape ale vietii, dar aleg ca drumurile lor sa se desparta.

Dupa ce la sfarsitul anului trecut a lansat „Acasa de Craciun“, o piesa sensibila despre familie, SAVE revine cu „All We Need“, single ce a reusit sa cucereasca juriul si sa intre in Selectia Nationala Eurovision Romania 2018.

Ziua de vineri, 16 septembrie, a fost una mai aparte pentru copiii de la centrul Carine din Câmpia Turzii. Ei au avut ocazia să înţeleagă cam cum ar putea decurge o zi din viaţa americanilor care vor să se distreze. Ingredientele principale care n-au putut lipsi au fost hamburger-ul şi hot-dog-ul.

Galeria Municipală de Artă Turda a mai marcat un vernisaj. Dar nu unul obişnuit, ci unul mai aparte: unul colectiv.

- comunicat -
Primăria Municipiului Turda în parteneriat cu Photo România Festival, NOA Aesthetics Turda şi SC Turda Salina Durgău SA, aduce la Salina Turda cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2015 (SWPA), cea mai mare competiţie de profil la nivel mondial. Fotografiile sunt expuse în perioada 20.02.2016- 20.03.2016 la galeria permanentă PhotoRomania, aflată în incinta Salinei Turda.

Gala de premiere a “samurailor” turdeni a fost un eveniment aşteptat de toţi sportivii clubului, un eveniment care se află la a doua ediţie (prima având loc în 2015) şi care în 2016 nu a avut loc din motive pe care preşedintele clubului, Paul Căţănaş, nu a dorit să le prezinte.

AS Turda Wolves organizează azi, 17.12.2017, începând cu ora 16:00, la sala de sport a Școlii „Avram Iancu” Turda, un eveniment baschetbalistic.

- comunicat -
Ultimul concurs national din acest an s-a desfasurat in 9 decembrie la Tg. Mures. Cupa DanceArt la dans sportiv a avut o  participare de peste 320 de sportivi  din tara.

Spre finele acestei săptămâni - mai exact vineri, 5 ianuarie - am avut ocazia să fim alături de membrii UAP Turda care au efectuat o deplasare la Alba Iulia unde o parte dintre lucrările lor sunt expuse în galeria de artă a municipiului.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (C.J.C.P.C.T.) Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, dă startul celei de-a XIV-a ediții a Concursului naţional „Fotografia – Document Etnografic” (FDE) - eveniment organizat anual în parteneriat cu Asociaţia ArtImage, Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca (UAD) şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj-Napoca.

Trei expoziții de fotografie care fac parte din proiectul “Caravana PhotoRomania” al Asociației PhotoRomania pot fi admirate în perioada 13-29 august în Tășnad, județul Satu Mare și la Salina Turda, judetul Cluj. Proiectul are ca scop promovarea României prin intermediul creațiilor unor fotografi profesioniști.

Advertisement