Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

13
Mon, May
87 New Articles

Iată cum Ministerul condus de Vela vrea să controleze informaţia care ajunge la public! A dat dispoziţii ca prefecţii să nu mai comunice cazurile de COVID-19

Actualitate
Tools
Typography

Un document nesecret apărut astăzi, 21 martie 2020, cu număr de înregistrare 10622 şi semnat şi parafat de către Gheorghe Sorescu în calitate de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne precizează clar că prefecţii nu vor mai avea voie să comunice anumite informaţii.

Concret, iată ce se precizeză în documentul amintit:

Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă faptul că începând cu data de 21.03.2020 nu veţi mai comunica niciun fel de informaţii referitoare la:

- numărul de teste COVID-19 efectuate

- numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate

- starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19

Şi de ce toate astea? Pentru că, se precizează în comunicat, “orice comunicare pe aceste subiecte se face doar de la nivel central prin Grupul de Comunicare Strategică”.

Bun, şi atunci ce mai pot comunica prefecţii mai ales acum, când presa şi cetăţenii au nevoie de informaţii inclusiv pentru a se putea proteja?

Păi ne spune tot documentul! Adică la nivel local se vor putea oferi doar informaţii privind măsurile pentru împiedicarea răspândirii COVID, identificarea şi amenajarea unor noi locuri de carantină fără a se preciza locul acestora, primirea de material şi echipamente de protecţie sau măsurile de ordine publică.

Adică mai nimic!

Şi asta în contextul în care nu mai departe de azi, 21 martie, în jurul orei 14.00, prefectul Mircea Abrudean explica: “Decizia este in acest moment, din pacate, ca toată comunicarea sa se realizeze prin GSC. Nu mai pot furniza informații despre rezultatele testelor, despre pozitivi, despre starea lor de sănătate. Este o decizie națională, nu am niciun cuvânt de spus în aceasta privinta, chiar dacă personal vad lucrurile diferit. O sa va comunic mai departe doar ceea ce se permite, până la noi dispozitii”.

Deci să ne aşteptăm la ce e mai bine, zic...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS