Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Ce doresc artiştii turdeni de la administraţia turdeană?¨| VIDEO

Cultură
Tools
Typography

Parte din artiştii din cadrul societăţii culturale Filarmonia Turda nu par să fie foarte încântaţi de modul în care văd ei implicarea administraţiei locale turdene în sprijinirea actului artistic indiferent de forma de sprijin.

La vernisajul expoziţiei “Salonul de iarnă” câţiva dintre vorbitori - unii artişti, alţii nu - s-au exprimat tocmai în acest sens: ce aşteaptă ei de la Primăria Turda. Dacă unii încă mai aşteaptă sau alţii şi-au pierdut speranţa, au fost chiar vorbitori care nu a fost neapărat de acord cu faptul că mereu administraţia locală trebuie să ofere câte ceva pur şi simplu.

Ba chiar au fost voci - şi aici ne refeim la artistul Dumitru Popa - care veneau cu alternative de promovare personală.

Noi vom reda mai jos parte din intervenţiile vorbitorilor urmând a vă invita pe dumneavoastră să urmăriţi înregistrarea video dacă doriţi să afaţi tot ceea ce au avut de spus cei care au luat cuvântul.

Dan Zăhan - preşedinte “Rei Culturae Fautores”
“Ca în orice oraş mare, care se respectă, implicarea în artă a Primăriei şi Consiliului Local trebuie să fie mai profundă. Oamenii aceştia trebuie cumva mişcaţi să vină în mijlocul nostru”.
“Cei care organizează manifestări de Ziua Naţională a României nici nu s-au gândit la dumneavoastră şi la ceea ce faceţi dumneavoastră, ca această expoziţie să apară pe acel afiş care este foarte sărac”.
“La Turda nu se întâmplă nimic. Eu cred că în Primăria Turda şi în Consiliul Local Turda sentimentul patriotic este zero”.

Dumitru Popa - artist plastic
“Înainte de ane ajuta primăria - în anul 2500 eventual - vă îndemn să vă faceţi pagină pe internet. Luaţi legătura cu artişti, căutaţi-i şi să vedeţi cum încep să îşi schimbe oamenii părerile”.
“Sigur, a venit şi domnul viceprimar şi e foarte drăguţ... Şi au fost şi alţii şi ne-au trimis flori... eu în loc de flori aş fi trimis, culori şi un stimulent, pânze şi...”.

Iosif Stegaru - artist plastic
“Am zis că până la anul, când o să se ţină Zilele Turzii, n-o să ne bage nimeni în seamă. Şi atunci o să ne cheme să facem o expoziţie, eventual, în hol la teatru”.

Cristina Oprea
“În ceea ce priveşte implicarea primăriei, nu sunt de acord cu dumneavoastră. Eu cred că trebuie să existe punţi între oameni. Primăria e o clădire în care lucrează oamenişi dacă noi nu construim punţi de legătură ei nu o să vină în casa noastră, pentru că nu ştim să comunicăm”

Emil Mureşan - autor de versuri
“Bucuria noastră este şi mai mare văzând că în Turda se petrec chestiuni deosebite”.
“Vizavi de participarea politicului la aceste evenimente, probabil că era, bineînţeles, o măsură de atenţie din partea lor, chit că sunt în campanie electorală, dar probabil că noi digeram mai puţin din frumoasul expus în această seară”.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS