Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

25
Thu, Apr
112 New Articles

Cine expune în "Salonul de iarnă" de la GMA Turda | VIDEO

Iosif Stegaru şi Felicia Răcean

Artă
Tools
Typography

Galeria Municipală de Artă a municipiului Turda şi-a deschis din nou porţile pentru un nou vernisaj. De această dată este vorba de vernisajul expoziţiei “ˇSalonul de iarnă”, o expoziţie colectivă în care se regăsesc lucrări ale artiştilor membri ai societăţii “Filarmonia” Turda.

Aşa cum chiar artistul plastic Iosif stegaru preciza în chiar debutul vernisajului, în expoziţia cu tematică hibernală se poate observa o varietate foarte mare a lucrărilor aranjate “tactic”, începându-se cu lucrările de grafică, lucrările de fotografie, apoi lucrările de pictură (acrilic şi ulei pe pântă), lucrările de sculptură şi lucrările de artă decorativă.

Dacă între lucrările de grafică pot fi remarcate cele semnate de Diana Şinteuan, Dumitru Popa şi Gavril Nechifor, Maria Ilişiu şi Nicuşor Ţigănilă au fost prezenţi în expoziţie cu fotografie, în timp ce lucrările de sculptură sunt semnate de Iosif Stegaru.

Lucrările de pictură expuse în “Salonul de iarnă” aparţin artiştilor plastici Flaviu Bugnariu, Manole Ciui, Maria Cristea, Ioan Crişan, Ionel Federiga, Tiberiu Gherman, Maria Ilişiu, Anca Kiş, Alida Nagy (din Câmpia Turzii), Maria Moldovan (din Zalău), Larisa Oniş, Petru Purcariu (din Sighişoara), Felicia Răcean, Iosif Stegaru, Vasile Taşcă, Ionică Todea (sosit din Cluj-Napoca) şi Cornelia Vidraşcu (cea care, în ultimul moment, a adus şi câteva lucrări de artă decorativă).

Mai mult despre lucrări a fost invitată să ia cuvântul Felicia Răcean cea care este şi artist expozant, dar şi cadru didact al secţiilor externe din zona Turda - Câmpia Turzii ale Şcolii Populare de Artă “Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Amintind că iarna este anotimpul în care pământul este trist, supărat, golit de viaţă, de vegetaţie şi tern în culoare dar şi momentul în care apare omul, artistul, care echilibrează cromatic pământul, Felicia Răcean spunea: “Prin echilibrul cromatic artiştii înviorează şi dau viaţă naturii care acum este în hibernare. Lucrările sunt extraordinar de bine elaborate, studiate îndelung, compoziţia este echilibrată, cromatica este de asemenea în echilibru, se realizează o unitate cu acel centru de interes bine determinat, ceea ce denotă experienţă şi cunoaştere şi dragul de a picta, de a picta pentru ceilalţi. Chiar dacă lucrările exprimă hibernalul, există acea căldură sufletească absolut necesară comunicării dintre noi”.

“Prin lumiozitatea ei, zăpada optimistă încântă sufletul şi e reprezentată în foarte multe nuanţe. Remarc bucuria de a picta a artiştilor şi, în aceeaşi măsură, plăcerea de a împărtăşi această bucurie tuturor” mai spunea Felicia Răcean, în timp ce Iosif Stegaru a precizat că expoziţia “Salonul de iarnă” este dedicată Zilei Naţionale a României şi sărbătorilor de iarnă.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS