Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

10
Fri, May
81 New Articles

Proiectul de educatie pentru lectura "Cum devin «prietenul» cartii"

Diverse
Tools
Typography

În perioada 10 noiembrie 2014 - 30 martie 2015, Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu" Turda va derula proiectul de educaţie pentru lectură „Cum devin „prietenul" cărţii".

Proiectul este finanţat de FUNDAŢIA MEREU APROAPE, cu sediul la Bucureşti, în cadrul PROGRAMULUI DE GRANTURI „BOOKS 4 YOUTH", finanţarea constând în primirea de către bibliotecă, pe baza unui contract de sponsorizare, a 1000 de cărţi din literatura română.

Aplicaţia de finanţare a fost trimisă de bibliotecă în luna august, iar lista beneficiarilor a fost publicată pe site-ul fundaţiei la începutul lunii septembrie.

Publicul ţintă pentru tema aleasă de bibliotecă este format din copii cu vârste între 8 -10 ani şi vizează în mod special copii care au mai puţină atracţie pentru lectură şi care nu au obişnuinţa frecventării unei biblioteci. Motivul alegerii acestui grup ţintă constă în faptul că formarea obişnuinţei pentru lectură trebuie să înceapă la vârste cât mai mici, cea mai eficientă metodă de a-i încuraja pe copii să iubească şi să aprecieze cărţile este să transformăm cititul într-o activitate distractivă, relaxantă, cu jocuri, şi nu într-o obligaţie pe care aceştia o au faţă de părinţi sau educatori. Este vârsta la care putem să le arătăm copiilor că lectura unei cărţi poate fi o aventură palpitantă, o adevărată plăcere. Astfel, în timp, vor înţelege adevărata valoare a lecturii, vor învăţa să fie ei înşişi buni cititori şi vor păstra această pasiune toată viaţa.

Obiectivul general al proiectului constă în stimularea interesului pentru carte şi lectură în rândul copiilor din municipiul Turda prin oferirea de cărţi din literatura română şi implicarea acestora în activităţi de lectură, jocuri de imaginaţie şi creativitate.

Pentru punerea în aplicaţie a proiectului Biblioteca Municipală „Teodor Murăşanu" a încheiat protocoale de colaborare cu şcolile din municipiu, înscriindu-se pentru participare aproximativ 400 de copii de la Şcolile Gimnaziale Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crişan, Ioan Opriş, Andrei Şaguna, Teodor Murăşanu, Şcoala Primară Waldorf, Colegiul Tehnic dr. Ioan Raţiu, prima activitate fiind deja planificată pe tot parcursul lunii noiembrie.

Proiectul cuprinde 4 activităţi interactive de educaţie pentru lectură, care se vor derula la cele două secţii pentru copii ale instituţiei, respectiv la cea din zona centrală şi la filiala Oprişani. Activităţile vor cuprinde prezentarea unor noţiuni de „comportament" al cititorului faţă de carte, de căutare şi alegere a unei cărţi în bibliotecă, modalităţi de prezentarea a cărţilor preferate, realizarea de afişe de prezentare a cărţilor, expoziţii cu cărţile preferate şi afişele create, modalităţi de căutare şi găsire a informaţiilor în cărţi şi în bibliotecă şi punerea în scenă a unei poveşti alese de către copii.

Prin implementarea proiectului, copiii participanţi se vor obişnui cu modul de utilizare şi de căutare a cărţilor într-o bibliotecă, căutarea informaţiilor în cărţi, argumentare şi prezentare în faţa publicului, exersarea lecturii, folosirea imaginaţiei şi creativităţii, precum şi munca în echipă pentru succesul unui proiect

Cărţile primite de bibliotecă de la FUNDAŢIA MEREU APROAPE vor fi oferite copiilor participanţi pe parcursul derulării activităţilor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS