Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Lansarea Platformei Muzeului Propagandei Comuniste

Diverse
Tools
Typography

Muzeul Propagandei Comuniste anunță cu entuziasm lansarea platformei sale educaționale inovatoare, o resursă digitală de avangardă concepută pentru a cultiva gândirea critică și angajamentul profund cu realitățile istorice ale comunismului.

Platforma Muzeului Propagandei Comuniste vă invită să pășiți într-o lume interactivă unde istoria prinde viață prin tehnologie. Cu o galerie digitală bogată, accesibilă cu un simplu clic, fiecare vizitator are șansa unică de a explora exponatele autentice ale Muzeului de Istorie Turda, completate de narative captivante și resurse educaționale. Este mai mult decât o simplă vizualizare; este o experiență imersivă care provoacă la reflecție și la o înțelegere mai profundă a comunismului și impactului său.

Vă invităm să vizitați platforma accesând link-ul: https://www.mpc.amosed.ro/.

Ce este Muzeul Propagandei Comuniste?

​​Muzeul Propagandei Comuniste este o inițiativă aflată la prima ediție, concentrată pe două nuclee - expunere și educare, asupra tinerilor din mediul rural și nu numai, prin care am consolidat o întreagă comunitate de tineri din Transilvania, informați și conștienți.

Prin intermediul mai multor activități cheie, printre care realizarea unui set de exponate, o expoziție în cadrul unui festival local de tradiții și lansarea unei expoziții în cadrul Muzeului de Istorie Turda, timp de câteva luni, Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică construit, pentru peste 2.500 de elevi, oportunitatea de a fi mai conectați cu propriul lor trecut, într-un mod sănătos. Astfel, într-un mod cu totul inovativ, s-a oferit tinerilor acces la propria cultură, promovând valorile europene care stau la baza oricărei societăți durabile și determinându-i să își formeze propriile opinii bazate pe fapte reale, date concrete și transparente, nu pe opinii personale, nostalgice după un sistem opresiv. Proiectul atrage în deosebi atenția pentru modul său unic de prezentare a culturii: a transformat învățarea într-o experiență interactivă și a transpus exponatele istorice într-un context modern, relevând astfel semnificația lor în lumea actuală. A adus în prim-plan imaginația civică, împuternicind tinerii să nu doar învețe despre trecut, ci să îl și critice, să-l analizeze și să-și imagineze viitorul.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Acest proiect este dezvoltat cu sprijinul Muzeul de Istorie Turda - instituție care valorifică în mod profesionist patrimoniul din colecţiile sale şi asigură un cadru adecvat de interacţiune între vizitatori şi bunuri culturale.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS