Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Profesorul Ioan Groza a plecat pe drumul Eternităţii

A. Iancu
Tools
Typography

O veste tristă s-a răspândit fulgerător în rândul comunităţii turdene şi a corpului profesoral. Profesorul de matematică Ioan Groza, fost director al Şcolii gimnaziale “Avram Iancu” din Turda, a trecut la cele veşnice.

Iată ce scria azi, 28 noiembrie 2021, pe reţeaua de socializare facebook profesorul de matematică Dumitru Mateescu, directorul Colegiului Tehnic Turda:

Profesorii de matematica din Turda sunt … a câta oară … cu inima zdrobită! Am mai pierdut un coleg: prof Groza Ioan.  A fost omul despre care nimeni nu a putut spune un cuvânt de rău, omul care era acel exemplu la care ne puteam raporta… acel exemplu care azi aproape nu îl mai găsim.  Omul care nu a jignit pe nimeni dar a ajutat cât a putut de mult.  Oare ce cuvinte sa găsesc pentru unul dintre cei mai buni prieteni, care era nelipsit la orice onomastica, câte weekenduri și câte clipe minunate trăite alături.  Turda , prin al sau cetățean de onoare este mai săracă.   Dumnezeu sa îl odihneasca… drum lin printre stele și putere multă minunatei lui soții, curaj băiatului și nepotului iubit!

În ultima perioadă a vieţii sale, profesorul Ioan Groza a fost internat din cauza stării sale de sănătate care se deteriora. Din nefericire, îndrăgitul profesor turdean a pierdut, în cele din urmă, lupta cu boala.

În umră cu peste cinci ani - prin Hotărârea Consiliului Local Turda nr. 159/28.07.2016 - de-acum regretatului profesor i-a fost decernat titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda, distincţie acordată “Pentru întreaga activitate în domeniul didactic” (numele tuturor celor care au primit titlul de Cetăţean de Onoare se regăsesc pe site-ul Primăriei Turda).

În cadrul şedinţei de consiliu local, consilierii locali au avut doar cuvinte de laudă la adresa profesorului Ioan Groza, dovadă fiind şi numărul de voturi cu care s-a adoptat hotărâre privind decernarea titlului.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de consiliu local, o distincţie similară i-a fost acordată şi profesorului Petru Santeiu, “Pentru întreaga activitate în domeniul competițiilor sportive de tenis organizate pe plan național”.

Iată ce spuunea, la momentuul respectiv, Petru Santeiu despre profesorul Ioan Groza: “Îl felicit pe colegul Groza, cu care ne cunoaştem de-o viaţă. Şi Groza a fost sportiv în echopa de handbal a profesorilor din Turda, u bun handbalist, şi îi doresc multă sănătate şi să aibă o pensie cât de lungă”.

Onorat de titlul care i s-a acordat, profesorul Ioan Groza spunea:

Dumnezeuu să îl odihnească în pace!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS