Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Cine este Nicoleta Hadarean? | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Elevă în clasa a VI-a A a Şcolii Gimnaziale "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda, Nicoleta Hădărean este o domnişoară pasionată de muzica populară încă de la vârsta de patru ani, aşa cum ea însăşi ne-a mărturisit.

În discuţia pe care am purtat-o, Nicoleta Hădărean ne spunea că îi place la şcoală, dar parcă tot mai mult iubeşte muzica populară. "Îmi place mult muzica populară şi să cânt", spunea Nicoleta adăugând că îi place să şi danseze, evident, dansuri populare.
Dragostea pentru muzica populară a venit, aşa, de la sine. "Ascult muzică populară de la vârsta de patru ani. Am mai văzut cântăreţi mari, artişti..." spunea Nicoleta, pentru care interpreta Maria Butilă pare să fie un model, un ideal de atins.
În general, melodiile pe care le cântă Nicoleta Hădărean sunt compuse pentru ea, micuţa interpretă de la Şcoala "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda lucrând, încă de la vârsta de cinci ani şi jumătate împreună cu soţii Emil şi Maria Moldovan.
Cea al cărei scop este să ajungă o mare artistă de muzică populară a început încă de pe acum să participe la diverse competiţii şi festivaluri de gen, unde a reuşit performanţe diverse. Astfel, în acest an, 2013, a fost la cea de-a X-a ediţie a concursului "Tinere speranţe" de la Gherla unde a obţinut locul întâi, anul trecut a fost la Băile Herculane, la concursul "Zâmbet de copil", unde, la fel, a obţinut premiul întâi, premiul doi a obţinut la Drăgăşani - Batca 2009 - iar premiul trei a obţinut tot în acest an, 2013, la Huedin, în Poieni.
Deşi doar elevă în clasa a VI-a, Nicoleta Hădărean spunea că se preocupă ea însăşi de participarea la concursuri - "mai caut pe internet şi găsesc concursuri" - participare al cărei prim pas îl reprezintă completarea unei fişe de înscriere cu datele personale, fişă care trebuie să ajungă la organizatori în timp util.
Împreună cu soţii Moldovan, cei care se ocupă de pregătirea ei, Nicoleta a ajuns şi în Macedonia, la un festival naţional desfăşurat la Ohrid unde a făcut parte din grupul de dansuri "Crăişorii", în care a şi dansat.
Până acum, participările la concursuri şi festivaluri i-au adus Nicoletei Hădărean şase medalii şi 12 diplome pe care le are într-un loc special amenajat acasă.
Convinsă că vrea să urmeze o carieră de solistă de muzică populară, Nicoleta Hădărean a recunoscut că e prea mică să se gândească dacă va urma vreun liceu de arte sau studii superioare în acest domeniu. Deocamdată ştie că atunci când va fi mare vrea să fie o solistă de muzică populară cunoscută. Poate de aceea nici nu are alte planuri privind o viitoare profesie - aşa cum îşi fac cei mici planuri - gen medic, avocat, profesor sau orice altceva.
Fiind o persoană căreia talentul şi pasiunea pentru muzica populară i-a adus rezultate, Nicoleta Hădărean avea şi un sfat pentru alţi copii care au pasiuni: "Eu, pentru ei, vreau să zic să îşi urmeze visul pe care şi l-au propus pe viitor, ceea ce îşi doresc să ajungă...".
După ce ne-a amintit şi de un CD care a apărut în urmă cu câţiva ani, discuţia noastră cu Nicoleta Hădărean nu a mai durat foarte mult, însă un lucru e sigur. Mica interpretă care a început să dea autografe încă de acum câţiva ani are un singur vis: să devină interpretă de muzică populară.

Întreaga discuţie pe care am purtat-o cu Nicoleta Hădărean o puteţi viziona mai jos:

{dailymotion}x17kc9m_nicoleta-hadarean-mica-vedeta-de-la-scoala-horea-closca-si-crisan{/dailymotion}

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS