Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

12
Sun, May
87 New Articles

Doua tipe in turneu prin Turda si Campia Turzii: fata babei si fata mosneagului

Diverse
Tools
Typography

La începutul acestei săptămâni, elevii Şcolii Gimnaziale "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda s-au bucurat de două reprezentaţii ale spectacolului "Fata babei şi fata moşneagului" pus în scenă de Atelierului de Teatru "Ion Raţiu" din Turda.

Astfel, peste 200 de elevi ai Şcolii "Horea, Cloşca şi Crişan" au râs, s-au distrat şi au aplaudat performanţa artiştilor care au început lucrul la piesa de teatru - potrivit coordonatorului ATIR, actorul Cornel Miron - încă din luna septembrie a acestui an.
Înainte de reprezentaţiile de la "Horea, Cloşca şi Crişan", spectacolul a mai fost jucat la Câmpia Turzii - în sala "Mircea Mihăşan" a Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" - dar şi la centrul de îngrijire de pe strada Gheorghe Bariţiu din Turda.
Din spusele lui Cornel Miron, după "Horea, Cloşca şi Crişan" spectacolul urma să aibă încă două reprezentaţii la sediul Centrului Raţiu pentru Democraţie (CRD) Turda, urmând ca pe data de 3 decembrie să mai fie încă două reprezentaţii la Şcoala Gimnazială "Teodor Murăşanu" din Turda.
Spectacolul "Fata babei şi fata moşneagului" este cuprins în cadrul proiectului "Dăruieşte aproapelui tău", proiect derulat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Turda, motiv pentru care pe raza celor două municipii - Turda şi Câmpia Turzii - spectatorii au putut viziona gratuit spectacolul.
"Noi avem şi o colaborare bună cu Teatrul de Nord Satu Mare", mai preciza Cornel Miron "şi de la ei avem şi textul piesei", motivarea prezentată de coordonatorul ATIR pentru alegerea acestui spectacol în cadrul proiectului "Dăruieşte aproapelui tău" fiind: "este un spectacol cu distribuţie mică şi uşor de deplasat".
O adaptare de Andrei Mihalache după Ion Creangă şi Petre Ispirescu, spectacolul "Fata babei şi fata moşneagului" este regizat de actorul Cornel Miron, scenografia purtând semnătura lui Dan Felecan.

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS