Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Nicolae Ştefănuţă: Medicii din România sunt din nou neglijați de către autoritățile române

Sănătate
Tools
Typography

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, spune că Guvernul neglijează medicii de familie și de ambulator, din cauza diminuării bugetului alocat CNAS.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a publicat sumele decontate pentru fiecare pacient și pentru fiecare serviciu medical, în cazul medicilor de ambulator și medicilor de familie, iar diminuările sunt între 30 – 50%, începând din februarie.

„Medicii din România, indiferent de specializare, nu sunt nici respectați, nici plătiți. Peste 4000 medici de familie au plecat în alte țări din Europa, fiind nevoiți să profeseze acolo unde activitatea lor este respectată. În peste 400 de localități din mediul rural, nu există niciun medic și asta, doar din cauza finanțării insuficiente și a condițiilor pe care le impune statul. Guvernul trebuie să respecte sistemul medical, altfel riscăm să ne plece toți medicii din țară. Așa că, cer Guvernului să revizuiască urgent bugetul, inclusiv folosirea banilor europeni, altfel riscăm o catastrofă în plin sezon de viroze și alte probleme medicale”.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Grupului și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS