Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

PE SURSE: Cum s-a ales Corina Fagadar in functia de membru in CA-ul de la Salina Turda revocat în decembrie 2013

Actualitate
Tools
Typography

Componenţa consiliului de administraţie al SC Turda Salina durgău este (şi a fost) un mereu subiect de dispută politică între mai marii politichiei locale aflaţi vremelnic într-o alianţă sau alta care, de fiecare dată, se constituia în câte un arc al puterii care utiliza săgeţile împotriva cui era mai mare nevoie.

Despre ciudăţeniile şi fracturile logice generate de simple referiri la ceea ce înseamnă, pe alocuri, consiliul de administraţie de la SC Turda Salina Durgău SA, noi am mai scris şi rugămintea noastră ar fi să citiţi respectivul articol pentru că de la acel articol vom porni în demersul de urmărit în continuare.
Aşadar, pe 20 martie 2013 erau numiţi, prin hotărâri de consiliu individuale 9 membri în consiliul de administraţie de la Salina Turda. Printre aceştia se afla şi Eugen Felezeu, fost consilier local PNL şi tatăl actualului consilier local PNL Cristian Felezeu.
Pe 9 decembrie 2013 Consiliul Local Turda revoca respectivul consiliu de administraţie în totalitate pentru a repune alte persoane - se spunea atunci că e vorba de membri provizorii - în funcţia de membri ai consiliului de administraţie al SC TSD SA.
Cum la momentul 20 martie 2013 fuseseră numiţi (în ordinea alfabetică a numelor):
- Baciu Simona
- Cojan Robert
- Costea Constantin
- Fărcaş Traian
- Felezeu Călin Valentin
- Felezeu Eugen
- Husar Axente
- Nemeş Vasile
- Niculescu Ioan
iar la momentul 9 decembrie 2013 fuseseră revocaţi (în ordinea alfabetică a numelor):
- Simona Baciu
- Robert Cojan
- Constantin Costea
- Corina Făgădar
- Traian Fărcaş
- Călin Valentin Felezeu
- Axente Husar
- Vasile Nemeş
- Ioan Niculescu
La momentul februarie 2014, când consiliul local turdean aproba demisia pe care Eugen Felzeu şi-o prezentase pe 16 aprilie 2013, sesizasem că Eugen Felezeu dispare oricum din configuraţia CA între timp - între numirea din martie 2013 şi revocarea din decembrie 2013 - din moment ce tot între timp în configuraţia CA apare altcineva în locul lui Eugen Felezeu, anume Corina Făgădar, cea revocată în decembrie 2013 alături cu toţi ceilalţi.
Şi atunci menţionam că plecarea lui Felezeu şi sosirea lui Făgădar nu sunt aduse la cunoştinţa Consiliului Local Turda şi asta cu atât mai mult cu cât în lumina ultimelor evenimente numirile s-au făcut cu acordul Consiliului Local şi schimbarea configuraţiei consiliului de administraţie la fel, aici vezi înlocuirea Andreei Morar cu Marinel Culcuş şi mai recenta înlocuire a lui Cristian Matei cu Virginia Rus.
Trecând peste aberaţia sesizată deja (aprobarea de către Consiliul Local Turda a demisiei dintr-un consiliu de administraţie care era deja oricum revocat la momentul la care forul deliberativ local aproba o demisie prezentată cu aproape un an în urmă), tot la momentul februarie 2014 precizam că nu înţelegem când şi cum a plecat, efectiv Felezeu şi când şi cum a apărut, efectiv, Făgădar.
Fiind la momentul la care putem spune că din februarie până acum am mai aflat câte ceva, vă invităm să reţineţi că, de fapt, Corina Făgădar e cea care nu doar a apărut misterios în CA-ul de la Salina Turda între aprilie 2013 şi decembrie 2013, ci este aceeaşi Corina Făgădar care acum deţine funcţia de preşedinte al CA-ului contestat de la Salina Turda, adică aceeaşi care, în conferinţa PNL Turda, vorbea de pierderile financiare mari ale Salinei Turda.

Şi acum, în lumina acestor idei, poate că a sosit momentul să mai aflaţi altceva!
ultima dată când Eugen Felezeu apare - cel puţin menţionat cu numele - ca fiind parte a consiliului de administraţie al SC Turda Salina Durgău SA este 8 aprilie 2013, ceea ce e cumva firesc, având în vedere că demisia pe care şi-a prezentat-o era datată 16 aprilie 2013. Unii spun că de la momentul la care Eugen Felezeu a primit votul Consiliului Local Turda (20 martie 2013) şi cel puţin până la momentul 8 aprilie 2013 - dacă nu chiar 16 aprilie 2013 (data demisiei) - consilierul PNL Cristian Felezeu avea cel puţin alură de incompatibil având tatăl votat în CA-ul Saline Turda. Ba chiar, similar, situaţia a fost cam aceeaşi şi pentru viceprimarul Lucian Nemeş, al cărui tată - Vasile Nemeş - făcea parte din CA-ul Saline Turda pe toată perioada 20 martie 2013 - 9 decembrie 2013 şi chiar a fost director al societăţii. Dar cum nu acesta este subiectul aici, să trecem mai departe!
Numele Corina Făgădar, însă, apare abia pe 31 iulie 2013. Şi nu apare doar aşa, ca idee, ci apare în forţă, 31 iulie fiind data de la care Corina Făgădar - fără ştirea Consiliului Local Turda (adică fără ştirea "oficială", în lipsa unor hotărâri de consiliu care să ateste modificarea din CA, dar poate cu acceptul tacit, din moment ce nimeni nu s-a autosesizat de modificarea din CA) - devine membru cu drepturi depline în CA-ul Salinei Turda. Şi nu oricum, ci printr-un mod măcar caraghios dacă nu, poate, chiar ilegal (aici ar fi de preferat să se pronunţe juriştii şi să lămurească situaţia!).
Şi de ce ne-a atras aşa de mult atenţia modul în care Corina Făgădar apare în CA-ul Salinei Turda? Păi iată de ce! La şedinţa din 31 iulie 2013 - ne confirmă sursele noastre - au fost prezenţi Vasile Nemeş, Călin Felezeu (coleg de PNL al Corinei Făgădar), Axente Husar, Constantin Costea (coleg de PNL al Corinei Făgădar), Ioan niculescu şi - nu-i aşa? - însăşi Corina Făgădar, de la respectiva şedinţă lipsind Simona Baciu, Traian Fărcaş şi Robert Cojan, preşedintele de atunci al CA-ului de la Salina Turda.
Deci, din cei 9 numiţi iniţial în martie 2013 (cu Eugen Felezeu plecat între timp), de la şedinţa CA lipsesc trei, fiind prezenţi cinci şi cu Făgădar şase.
Pe ordinea de zi a şedinţei fiind reîntregirea componenţei CA-ului, se menţionează că (citat aproximativ) "propunerea este doamna Făgădar conform CV anexat" şi că "După prezentarea de rigoare şi recomandările celorlalţi membri, se supune la vot şi şase votează în unanimitate". Hopa!
Care şase?
Menţionam că la şedinţă erau prezenţi cinci membri ai CA-ului, a şasea persoană fiind taman Corina Făgădar. Deci cum adică şase persoane votează în unanimitate ca Făgădar Corina să fie noul membru al CA-ului? Asta nu poate însemna decât că propusa Corina Făgădar s-a votat pe sine să fie membru al CA-ului ea neavând drept de vot pentru că nu era membru la momentul la care se vota ca ea să fie noul membru al CA-ului.
Adică: nefiind membru în CA de la Salina Turda şi neavând niciun drept în cadrul CA de la Salina Turda, Corina Făgădar se votează pe sine să fie membru în consiliul de administraţie.
Chiar mai mult, Corina Făgădar - probabil pentru că era deja membru în CA votându-se singură când nu avea drept de vot - semnează procesul verbal al şedinţei.
Îţi stă mintea-n loc!...
Deci în ce ţară trăim?
De ce niciunul din cei cinci prezenţi n-au tras-o de mânecă pe corina Făgădar măcar de genul "ce faci, doamnă, cum te votezi mata însăţi ca membru când nici n-ai drept de vot, nefiind membru?"? Sau de ce niciunul din cei cinci nu s-a sesizat că ceva nu e în regulă? Poate doar pentru faptul că a fost mai comod s-o dea cotită, s-o ascundă sub preş şi s-o lase că "merge şi-aşa"?.
Deci în ce ţară trăim?...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS