Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ce a descoperit liberala Corina Fagadar la SC Turda Salina Durgau SA

Diverse
Typography

Alături de alţi colegi de partid - de filială locală - la conferinţa de presă care a avut loc la începutul lui iulie la sediului filialei turdene a PNL a fost prezentă şi Corina Făgădar, membru PNL, care susţine despre sine că este preşedintele consiliului de administraţie de la SC Turda Salina Durgău SA deşi hotărârea de consiliu local prin care a fost propusă ca membru a fost suspendată de prefectul Gheorghe Vuşcan.

Prezentă în calitate de preşedinte al CA al SC TSD SA, Corina Făgădar a luat cuvântul, printre cuvintele expuse public fiind şi construcţii precum:

"În data de 13.06.2014 am primit din partea reprezentantului AGA mandatele de numire pe care le-am semnat şi le-am acceptat toţi".
"Prima şedinţă pe care am făcut-o după ce am fost mandataţi toţi în consiliu a fost în data de 19 iunie, şedinţă la care am cerut să ni se prezinte situaţia financiară a firmei, organigrama şi statul de funcţiuni, planul de management, contractul de mandat al domnului director".
"Am stabilit două comisii care au fost votate şi aprobate de către consiliul de administraţie, formate din câte trei membri: comisia de renumerare şi nominalizare şi comisia de audit".
"Şedinţa a durat mult, n-am putut să studiem toate documentele în timp de două ore".
"În data de 19.06 am stabilit împreună cu tot consiliul de administraţie să limităm mandatul directorului în sensul că nu va mai putea face angajări decât cu acordul consiliului de administraţie, moment în care am fost informaţi că este pregătit ştrandul Durgău să pornească din ziua următoare, dar că nu dispune de personal".
"Ni s-a părut ciudat faptul că la centrul SPA s-au făcut angajări încă din ianuarie şi a pornit după şase luni. Am înţeles că o parte din personal a fost în concediu fără salar, însă acolo au fost nişte costuri enorme în cele cinci luni, şase chiar, în care nu s-a pornit şi, totuşi, angajările au fost făcute".
"Pentru că nu era personal şi ca să nu ne opunem bunului mers al Salinei care cuprind şi celelalte puncte - centrul SPA, Durgăul şi aşa mai departe - am fost de acord să se facă un număr de 12 angajări. Acesta era numărul solicitat de director conform organigramei, un număr de 12 angajaţi, pe perioadă determinată, care să deservească ştrandul Durgău".
"Am limitat şi plăţile. Acolo au fost mai multe discuţii, dar până la urmă s-a hotărât o limită maximă de 100.000 de lei pe plată numai în baza contractelor şi numai la scadenţă. Şi alte plăţi să se facă numai cu acordul consiliului de administraţie. să nu se încheie contracte noi mai mari de 10.000 de lei decât cu acordul consiliului de administraţie".
"În data de 26 iunie ne-am întâlnit din nou. Ni s-a prezentat situaţia financiară. Nu pot să vă dau date. Pot să vă spun doar că societatea este pe pierdere, deşi în presă se spune de realizările Salinei. Există, fără doar şi poate, sunt rezultate, dar din punct de vedere financiar-contabil societatea este pe pierdere. Nu este o noutate, este o chestie ciclică, în perioada de iarnă scad numărul de vizitatori, curg în continuare utilităţile, salariile şi atunci se întâmplă să se înregistreze o astfel de decalare între venituri şi cheltuieli. Nu este o problemă că se înregistrează pierdere, atâta timp cât recuperează în perioada verii. Problema este că a crescut numărul de vizitatori în această perioadă, dar au crescut şi cheltuielile, încât nu s-a putut ajunge la profit până la această dată".
"Cam asta ar fi...".
"Următoarea şedinţă n-am stabilit încă data la care o vom convoca".
"Am stabilit şi comitetele astea care să analizeze situaţia pentru că noi nu ştim încă de la ce plecăm până nu verificăm o situaţie a contractelor în derulare, a felului în care s-au făcut licitaţiile şi achiziţiile, angajările".
"Nu vrem să obstrucţionăm dezvoltarea bunului mers al Salinei dar trebuie să ştim de unde plecăm".

Cu alte cuvinte, Corina Făgădar a descoperit că la Salina Turda sunt pierderi, că societatea e pe pierdere dar nu a putut să ne dea date, a descoperit că CA-ul a făcut două şedinţe în care doar a trasat directive şi a cerut documente, că e normal să aibă pierderi având în vedere fluctuaţiile numărului de turişti, dar că, per general, e pe pierdere şi că, deşi nu a putut prezenta date care să-i susţină afirmaţiile, Salina Turda e pe pierdere. Şi, apropo, dacă nu aţi aflat, Salina Turda e pe pierdere. Asta trebuia să ne transmită Corina Făgădar şi şi-a făcut datoria.
Evident, Corina Făgădar a trebuit să răspundă şi jurnaliştilor - că doar era conferinţă de presă - dar referitor la contestarea de către prefect a hotărârilor prin care membrii consiliului de administraţie se referă la ei înşişi ca membri ai consiliului de administraţie, Corina Făgădar a spus că nu poate să aprecieze dacă acţiunea prefectului este întemeiată sau neîntemeiată.
Pentru că discuţiile despre consiliul de administraţie - nou sau vechi, oficial sau neoficial - continuau, din nou a intervenit Cristian Felezeu. Iar unul dintre cele mai interesante lucruri susţinute cu tărie de Cristian Felezeu a fost faptul că cei care conduc SC TSD SA nu ar fi transmis în acest an niciun document prin care să se solicite începerea demersurilor pe Ordonanţa 109, deşi directorul Vasile Tot susţine că s-a transmis un astfel de document.
Pe de altă parte, Cristian Felezeu acuza faptul că la Salina Turda s-a amenajat parcarea pentru autocare, amenajare care reprezintă o construcţie în interiorul sit-ului Natura 2000 şi pentru care nu s-a solicitat aprobare de la acţionarul majoritar (adică municipalitatea turdeană), plus că lucrarea fusese realizată - susţine Cristian Felezeu - înainte ca SC TSD SA să aibă aprobat bugetul.
Şi pentru că tot se apucase de vorbit, Cristian Felezeu mai spunea că la Salina Turda sunt persoane care ar avea mai multe contracte de muncă sau un contract de muncă şi un alt tip de contract. Solicitându-i-se să dea exeple concrete, Cristian Felezeu a răspuns: Călin Popescu Tăriceanu. Paranteză: (dacă data viitoare când liberalii turdeni mai organizează conferinţe de presă şi se trezesc că nu le mai merge nici dracu' din partea presei - numai pur şi simplu pentru că jurnaliştii nu prea au ei chef să fie luaţi la mişto de nişte pliticieni vremelnici - oare o să se întrebe liberalii de ce sunt numai ei de ei la ceea ce-şi doreau a fi conferinţă de presă sau pur şi simplu se vor limita la a-şi trage clopul pe-o parte şi a constata, ciobăneşte: "Afară plouă!"?). Am închis paranteza...
Pe când Corina Făgădar se arăta necăjită că nu a fost invitată la deschiderea centrului SPA - pentru că ea ştie despre sine că e preşedintele consiliului de administraţie al societăţii care administrează centrul SPA - preşedintele Călin Felezeu mărturisea că şi-ar dori ca jurnaliştii să fie la fel de incisivi şi "cu ceilalţi". Privind politic, cel mai probabil ceilalţi nu erau cei din PD-L, acum, după noile afinităţi, ci doar... ceilalţi... Din păcate pentru unii, însă, jurnaliştii turdeni au arătat că nu sunt chiar nişte proşti aşa cum induc unii sau alţii şi au amintit că au fost la fel de incisivi şi cu cei pe care acum liberalii îi numesc doar "ceilalţi", exemplele reamintite în acest sens fiind alegerea consiliilor de administraţie din urmă cu peste un an când unii consilieri locali şi-au votat rudele de gradul întâi în consiliile de administraţie. Oare să fie uitare, sau pur şi simplu ignorare ori rea voinţă?
Revenind, însă: ce-a descoperit Corina Făgădar la Salina Turda, că de-aici am pornit? Păi a descoperit că societatea are pierderi, dar că nu ne poate dovedi asta cu cifre, dar să stăm noi liniştiţi că societatea are pierderi că aşa a aflat preşedintele consiliului de administraţie invalidat - dacă e s-o privim dinspre hotărârile de consiliu local - de prefectul Vuşcan. Care prefect, cel mai probabil, face parte din ceilalţi.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS