Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Culcus in loc de Morar in CA-ul de la Salina Turda - din nou au vorbit voturile

Administraţie
Tools
Typography

Cu puţin timp în urmă publicam un articol în care, pe date concrete, arătam cum votul consilierilor este mai tare decât pregătirea profesională aşa cum a fost aceasta constatată de către o comisie special cosntituită în acest sens tot prin votul Consiliului Local Turda.

Ce s-a întâmplat între timp?
Ceva cât se poate de simplu: la Consiliul Local Turda apare o adresă înregistrată cu nr. 988 din 16 iunie 2014, adresă semnată de Nicolae Giurgiu în calitate de reprezentant al Consiliului Local Turda în AGA a SC Turda Salina Durgău SA, adresă prin care semnatarul informează despre şedinţa AGA convocată pe 12 iunie la sediul societăţii (Salina Turda), şedinţă în cadrul căreia s-au adoptat hotărârile (cu numerele 22,23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 şi 30 - deci câte o hotărâre pentru fiecare din cei nouă membri desemnaţi de Consiliul Local) "prin care persoanele desemnate de Consiliul Local al municipiului Turda au fost desemnate în calitatea de membru în Consiliul de administraţie al societăţii".
Şi ce mai precizează Nicolae Giurgiu în aceeaşi adresă? Anume că "la data de 13 iunie 2014 am comunicat aceste hotărâri către persoanele desemnate, mai puţin că d-na Morar Andreea Veronica, care nu s-a prezentat" dar şi că tot pe 13 iunie "am încheiat cu persoanele desemnate contractele de mandat adoptate de către Consiliul Local al municipiului Turda, mai puţin cu doamna Morar Andreea Veronica, care nu s-a prezentat".
Nu în ultimul rând, în aceeaşi adresă transmisă către Consiliul Local Turda, Nicolae Giurgiu preciza: "Având în vedere că doamna Moirar Andreea Veronica nu s-a prezentat şi nu şi-a manifestat dorinţa de a accepta numirea în calitatea de membru al consiliului de administraţie şi nu a înţeles să-şi însuşească mandatul acordat de către Consiliul local prin semnarea contractului de mandat, vă rog să dispuneţi în consecinţă".
Iar consiliul Local Turda s-a simţit obligat să "dispună în consecinţă".
Astfel, pe ordinea e zi a extraordinarei din 17 iunie 2014, consilierul PNL Ovidiu Micu a propus un proiect de hotărâre "privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Turda n.r 134/11.06.2014 privind validarea doamnei Morar Andreea Veronica pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA". Cu alte cuvinte, hai să fim de acord şi să ne dăm votul ca Andreea Morar să fie scoasă din CA de la Salina Turda.
Pentru că propunerea lui Ovidiu Micu a fost aprobată, consilierul PD-L Lucian Cordiş a venit cu alte propuneri: introducerea pe ordinea de zi a şedinţei a încă 15 proiecte de hotărâre privind validarea a 15 persoane în funcţia de membru în CA de la Salina Turda. Urmarea fiind ca membrii deliberativului local turdean să voteze secret cine va fi înlocuitorul Andreei Morar.
Cine sunt cei 15? Sunt ce care au fost respinşi într-o şedinţă anterioară a Consiliului Local Turda: Apahidean Dorin, Bîndean Melania, Burciu Cristina, Culcuş Marinel, Fărcaş Traian, Florea Gheorghe Sorin, Ianchiş Gheţe Iulia, Luca Dinu Marcel, Morar Olga Elena, Oltean Augustin Cornel, Rus Virginia Rodica, Sabău Ioan Sorin, Sfîrlea Ioan, Tot Vasile Simion şi Zăhan Ioan Dănuţ. Şi din cei 15 trebuia votat secret un nou mebru pentru CA al SC Turda Salina Durgău SA.
În urma votului secret al consilierilor, rezultatele au fost următoarele:
Apahidean Dorin - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă
Bîndean Melania - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Burciu Cristina - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Culcuş Marinel - 14 voturi pentru şi două voturi împotrivă
Fărcaş Traian - 4 voturi pentru şi 12 voturi împotrivă
Florea Gheorghe Sorin - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Ianchiş Gheţe Iulia - două voturi pentru, 13 voturi împotrivă şi un vot anulat
Luca Dinu Marcel - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă
Morar Olga Elena - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Oltean Augustin Cornel - 5 voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi un vot anulat
Rus Virginia Rodica - un vot pentru şi 15 voturi împotrivă
Sabău Ioan Sorin - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Sfîrlea Ioan - 16 voturi împotrivă
Tot Vasile Simion - 3 voturi pentru şi 13 voturi împotrivă
Zăhan Ioan Dănuţ - două voturi pentru şi 14 voturi împotrivă
În consecinţă cel desemnat ca fiind noul membru în CA de la Salina Turda este Marinel Culcuş, cu 14 voturi pentru.
Dacă e să facem o comparaţie între numărul de voturi împotrivă primite de respinşi în şedinţa anterioară şi numărul de voturi împotrivă primite în cea de-a doua şedinţă, situaţia este următoarea:
Apahidean Dorin - 14 - 14
Bîndean Melania - 16 - 15
Burciu Cristina - 15 - 13
Fărcaş Traian - 9 - 12
Florea Gheorghe Sorin - 15 - 15
Ianchiş Gheţe Iulia - 15 - 13
Luca Dinu Marcel - 13 - 14
Morar Olga Elena - 16 - 15
Oltean Augustin Cornel - 15 - 10
Rus Virginia Rodica - 16 - 15
Sabău Ioan Sorin - 14 - 13
Sfîrlea Ioan - 16 - 16
Tot Vasile Simion - 14 - 13
Zăhan Ioan Dănuţ - 13 - 14
Până una alta, dacă pedelista Andreea Morar a fost revocată, ea a fost înlocuită cu pedelistul Marinel Culcuş. Asta e clar!
Ce este foarte interesant, însă? Păi e faptul că în şedinţa anterioară Culcuş Marinel a obţinut 16 voturi împotrivă. Adică niciunul din consilierii care au votat cu o şedinţă în urmă nu au fost de acord că Marinel Culcuş este potrivit pentru a fi membru în CA la Salina Turda. Nici măcar pedeliştii săi nu l-au votat, nici măcar udemeriştii cu care pedeliştii se ţin de mână şi se pupă pe gură la Turda nu l-au votat. Şi nici chiar peneliştii - despre care se spune că sunt mai noii prieteni ai pedeliştilor - nu l-au votat. Nimeni nu l-a dorit pe Marinel Culcuş în CA la Salina Turda, asta chiar dacă atunci când nimeni nu l-a vrut pe Culcuş, acesta avea un punctaj de 3,76, mai mare decât alţi trei candidaţi cu punctaj mai slab, dar pe care consilierii turdeni i-au considerat potriviţi în pofida punctajului mai slab: Felezeu Călin Valentin (3,68), Făgădar Corina (3,36) şi Husar Axente (2,63).
Nu spunem că a fost ordin de zi pe unitate ca pedelista Andreea Morar şi pedelistul Sorin Bichiş să îşi depună candidatura şi să nu se prezinte, respectiv să se retragă, nu spunem că a fost ordin de zi pe unitate ca să se voteze în bloc împotriva pedelistului Marinel Culcuş iar apoi un alt ordin de zi pe unitate ca să se voteze pentru pedelistul Marinel Culcuş, dar pare cel puţin ciudat cum cu o şedinţă înainte Marinel Culcuş primeşte toate voturile împotrivă, în timp ce la o nouă întâlnire a membrilor deliberativului turdean Marinel Culcuş e singurul votat ca fiind cel mai bun din restul de 15 pentru a fi membru în CA la Salina Turda.
Chiar dacă aceste date vă provoacă o fractură logică, staţi liniştiţi: asta-i viaţa, asta-i politica, noi i-am ales şi ei votează întotdeauna în aşa fel ca să fie bine, pentru că valoarea e votul, nu valoarea.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS