Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Sat, May
84 New Articles

CAMPIA TURZII: Festivalul Coral de Primavara a ajuns la cea de-a XXIV-a editie

Diverse
Tools
Typography

Devenit deja o tradiţie la Câmpia Turzii - reunind coruri atât din judeţul Cluj cât şi din alte judeţe vecine - "Festivalul Coral de Primăvară" a ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie la Câmpia Turzii.

Cele patru coruri care au fost anunţate ca fiind invitate la cela de-a XXIV-a ediţie a festivalului coral de la Câmpia Turzii sunt Corul "Astra" al Primăriei Municipiului Câmpia Turzii (dirijor Rodica Trandafir), Reuniunea Corală "Camerata Academica Porolissens" Zalău (dirijor: prof. dr. loan Chezan), Corul "Armonia" al Casei Municipale de Cultură Turda (dirijor: pr. Sebastian Zăhan) şi Ansamblul Coral "Voci Transilvane" al Casei de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca (dirijor: prof. Adrian Corojan).

O surpriză plăcută a fost, în program, grupul vocal "Melody" al Clubului Copiilor Câmpia Turzii, grup coordonat de voluntarul Nicuşor Lăcătuş.

Primii care au urcat pe scena festivalului au fost gazdele de la corul "Astra" din Câmpia Turzii, printre melodiile interpretate de aceştia fiind:

1. De-ar veni primăvara (cântec popular, arm. Şerban Marcu)
2. Eu mă duc codrul rămâne (Augustin Bena)
3. Santa Lucia (cântec popular napolitan)
4. Canţoneta napolitană (P. I. Ceaikovski)
5. Flăcări şi roţi (Corneliu Cezar)
6. Siyahamba (canción Zulu - ed. J. M. Galán)
7. Iparadisi (tradiţional - South African)

Acompaniată la pian de profesor Ciprian Ghiurco şi având-o ca solistă pe profesor Sanda Puşcaş, Runiunea Corală "Camerata Academica Porolissens" a avut în program melodii precum:

1. Rugăciune (C-tin Drăguşin)
2. Întru o zi ai învrednicit, Doamne! (Nicolae Lungu)
3. Cămara Ta, Mântuitorul Meu (Nicolae Lungu)
4. Doamne lisuse Hristoase (Gheorghe Cucu)
5. Tie bie paiom (Bortneanski)
6. Ce vii bade târzior / Hai sură! (Augustin Bena)
7. Cucuie de unde vii (loan Chezan)

Cum spuneam, surpriza evenimentului a fost grupul "Melody", grup care a avut în program doar două melodii - "Românaşului îi place" şi "Ana Lugojana" - melodi îndelung aplaudate de publicul prezent.

Corul "Armonia" a fost cel care a început, dacă se poate spune aşa, cea de-a doua parte a festivalului. Melodiile interpretate de turdeni au fost:

1. lubite-voi, Doamne (Otto)
2. Luminânda Paştilor
3. Eu mă duc codrul rămâne
4. De-ar fi mândra (M. Cuteanu)
5. De la Salva-n Vişeu (cântec popular)

Ultimii - dar nu cei din urmă - au fost Ansamblul Coral "Voci Transilvane" al Casei de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca. Dincolo de adevăratul spectacol oferit de dirijorul Adrian Corojan, publicul prezent s-a putut bucura de interpretarea unor melodii precum:

1. Rugăciune (Marius Cuteanu)
2. Ce vii bade târzior/Hai sură! (Augustin Bena)
3. Frumoase zile de tinereţe (Nicolae Oancea)
4. Fuentecilla que corres (arm. E. Cifre - A la nanita nana)
5. Funiculi, funicula (Luigi Denza)
6. Tiritomba (conţonetă napolitană)

Ca şi în cazul ediţiilor anterioare, în organizarea festivalului un rol important l-a avut administraţia locală a muncipiului gazdă prin Primăria Câmpia Turzii şi Consiliul Local Câmpia Turzii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS