Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Fri, May
84 New Articles

Vladescu si Rus - doua nume pe care turdenii la vor retine | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Turdenii, dar nu numai, au avut ocazia de a se delecta cu muzică de calitate la Salina Turda. Aşadar, după momentele oferite de Vasile Rus şi Daniela Vlădescu, primăvara putea să înceapă.

Da, ştim, dar am preferat să scriem cu o uşoară întârziere aceste câteva rânduri decât să nu le scriem deloc, pentru că spectacolul pe care cei doi l-au oferit nu merita nepomenit.

După un sincer "Sunt vagabondul vieţii mele" (piesă cunoscută, probabil, în interpretarea regretatului Gheorghe Dinică), Viorel Rus a mărturisit că, deşi a călătorit foarte mult în ţară şi străinătate, este pentru prima dată la Salina Turda şi nu regretă că a venit.

În calupul de tangouri oferit apoi de cunoscutul interpret se puteau distinge refrene ale unor melodii precum:
- "Primul nostru tango" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Gică Petrescu)
- "Ce cauţi tu în viaţa mea?" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Ştefan Iordache şi a Monicăi Anghel)
- "Mână birjar"
- "Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară?" (Jean Moscopol)
- "Hai acasă, puişor" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea Dorinei Drăghici şi a lui Nicu Stoenescu)
- "Lalele, lalele" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Luigi Ionescu).

După ce a interpretat "Cât de frumoasă eşti, femeie" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Fuego), "Melancolie" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea Mirabelei Dauer) sau "Sărut, femeie, mâna ta" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Fuego sau Ian Raiburg), Viorel Rus a recunoscut că era bine dacă publicul putea şi dansa, aşa cum se obişnuia odinioară în diverse localuri.

"Acum sunt cluburile, dar eu nu îndrăznesc să intru acolo. Am intrat odată şi am ieşit după două minute şi o săptămână n-am mai auzit nimic", spunea Viorel Rus, continuându-şi recitalul de la Salina Turda cu melodia "Ce seară minunată!" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Ion Suruceanu sau a lui Fuego, melodie care, însă, poartă, din nou, amprenta lui Ian Raiburg).

După ce "irecuperabilul romantic" - aşa cum a fost numit de prezentator - şi-a terminat recitalul, a venit rândul Danielei Vlădescu să încânte publicul.

Prim-soprana Daniela Vlădescu nu a fost la primul recital în Salina Turda, ea mai cântând în mina de sare alături de Amelia Antoniu.

Spunându-se despre ea că este "una din cele mai importante voci ale scenei lirice româneşti şi internaţionale, cu o carieră impresionantă" dar şi că "orice s-ar spune ar fi de prisos", Daniela Vlădescu şi-a început recitalul de la Salina Turda cu aria Normei din opera "Norma" de Vicenzo Bellini, soprana recunoscând că interpretarea aceastei arii i-a fost cumva sugerată de Aria Nebuniei din "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donitzetti, arie care se regăseşte şi în filmul "Al cincilea element" al lui Luc Besson, film în care Aria Nebuniei este interpretată de către o mare soprană, intrepretare prin care se arată că, astfel, muzica trece peste timp, dăinuie dincolo de noi, de voinţa noastră.

Recitalul Danielei Vlădescu - aşa cum însăşi soprana anunţa încă de la început - a fost compus din arii de operă şi operetă, muzică de film, musical, canţonete, "deci tot ceea ce poate fi frumos şi, cu siguranţă, peste zeci şi zeci de ani va mai fi ascultat de nepoţii noştri şi strănepoţii noştri, de toţi cei care au sufletul adaptat pentru bucuriile acestea".

Aşadar, după aria Normei, recitalul Danielei Vlădescu a continuat cu
- "I Feel Pretty" - aria Mariei din musicalul "Poveste din carierul de vest" (West Side Story) de Leonard Bernstein
- "Cântecul Viliei" din opereta "Văduva Veselă" de Franz Lehár
- "Per te" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Josh Groban) - o melodie despre care Daniela Vlădescu spunea că este "una dintre cele mai frumoase pagini ale muzicii lirice uşoare italiene"
- "You Raise me up" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Josh Groban) - la fel, o melodie - irlandeză, de fapt - la care Daniela Vlădescu s-a referit în câteva cuvinte, făcând, totuşi, legătura cu melodia anterioară: "acest cântec arată că noi trebuie să avem suflet, că noi trăim pentru iubire şi iubind trăim mai frumos, dar mai presus de această iubire a sufletului nostru există iubireaa divină care ne scoate la liman şi atunci când avem acel umăr pe care să ne spijinim şi care să ne ajute să ne rdicăm, atunci putem să trecem peste toate momentele grele şi dificile şi aproape imposibile".
- "Non, je ne regrette rien" de Édith Piaf
- "I could have danced all night" - aria Elizei Doolittle din musicalul "My Fair Lady", a cărui muzică îi aparţine lui Frederick Loewe.

De asemenea, din recitalul Danielei Vlădescu nu au lipsit fragmente din musicalul "Cats" - de Andrew Lloyd Webber - la fel cum nu a lipsit nici "New York, New York" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Frank Sinatra). Şi deşi soprana îşi propusese ca aceasta să fie ultima melodie din recital, se pare că publicul nu a prea fost de acord, cei prezenţi manifestându-şi acest "dezacord" prin ropotele de aplauze, aşa că soprana Daniela Vlădescu a mai bucurat publicul cu încă o melodie.

Aşa se face că recitalul Danielei Vlădescu la Salina Turda s-a încheiat cu "O, sole mio" (melodie cunoscută, probabil, în interpretarea lui Luciano Pavarotti).

Cei care nu aţi ajuns la spectacolul de la Salina Turda sau care doriţi să retrăiţi atmosfera de la spectacol, aveţi mai jos două link-uri pe care vă invităm să le accesaţi cu încredere:

Viorel Rus, în concert la Salina Turda

Daniela Vlădescu, în concert la Salina Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS