Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Martisor impletit din vorbe si muzica oferit de Caramitru si Naidin la Turda | AUDIO

Diverse
Tools
Typography

O nouă prezenţa a marelui actor Ion Caramitru a fost remarcată la Turda chiar odată cu venirea primăverii.

Găzduit de Teatrul "Aureliu Manea" Turda, spectacolul "Vorbe, vorbe vorbe" al marelui actor român a fost completat - la fel ca şi cu cealaltă ocazie când Ion Caramitru a încântat publicul turdean - de prestaţia lui Adrian Naidin.

Despre spectacolul în care spectatorul, prin muzică şi poezie, are posibilitatea de a gusta din magia artei, organizatorii spuneau: "Fiecare reprezentaţie a acestui spectacol este o întâlnire emoţionantă cu publicul, actorul Ion Caramitru având mereu câte o supriză pentru spectatorii săi. În această călătorie artistică, Ion Caramitru este acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin, un nume sonor al generaţiei sale de muzicieni. Vibraţia dramatică a violoncelului său face parte din această minunată poveste despre cuvânt şi sunete".

Că era vorba de versuri ale lui Mihai Eminescu, ori ale lui Nichita Stănescu, ori ale lui Arghezi, Ion Caramitru era prezent acolo, pe scenă şi în sufletele spectatorilor, ca şi cum toate versurile erau o singură poezie amplă, din care publicul era îmbiat cu crâmpeie de trăiere, de simţire.

Treceri mai line sau mai abrupte nu doar de la o poezie la alta ci uneori de la o strofă la alta, de la un vers la altul, poezii care se îngemănau de parcă erau una, cu un recitator mereu acelaşi, dar evoluând cu fiecare cuvânt, acesta a fost spectacolul la care uneori parcă îţi era frică să aplauzi ca să nu strici momentul pe care Ion Caramitru l-a creat cu o măiestrie de care publicul turdean s-a mai bucurat.

Pigmentat cu scurte intervenţii personale ale actorului, spectacolul oferit de Ion Caramitru a fost posibil şi prin contribuţia managerului Teatrului "Aureliu Manea" Turda, lucru pentru care actorul a mulţumit.

"Chiar dacă unii dintre dumneavoastră nu ştiţi, Nichita Stănescu scria şi poezii pentru copii" spunea, parcă dintr-o dată, Ion Caramitru, poezii despre care actorul spunea că nu au fost publicate, la care nu toată lumea are acces, dar din care publicului Turdean i s-au oferit câteva exemple.

Partea muzicală a spectacolului, însă, părea să fie o cu totul altă lume, dar una integrată în spectacol.

Chiar dacă violoncelul s-a auzit mai întâi ca fundal al versurilor recitate de Ion Caramitru, momentele oferite de Adrian Naidin au fost cu totul speciale. Cu o voce pe cât de clară, pe atât de caldă, pe cât de puternică, pe atât de curată, Adrian Naidin a contribuit din plin la magia spectacolului pe care, cu siguranţă, publicul turdean şi-l va aminti cu siguranţă mult timp de acum încolo.

Şi, aşa cât să înţelegeţi şi mai bine la ce ne referim, ia folosiţi-vă de cele două playere de mai jos care vă ajută să vă bucuraţi de două scurte, foarte scurte - şi aşa e prea mult, de fapt! - fragmente din spectacol.

Ion Caramitru
{mp3}2015/03/vorbeCaramitru{/mp3}

Adrian Naidin
{mp3}2015/03/vorbeNaidin{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS