Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
112 New Articles

Oana Murariu, USR: USR a găsit soluția pentru protecția mai rapidă a victimelor abuzului și violenței

USR
Typography

Victimele abuzului și violenței vor beneficia mai rapid de protecție juridică, datorită unei modificări a legii executorilor judecătorești propuse de deputata USR Oana Murariu, modificare votată recent în plenul Camerei Deputaților.

Amendamentul propus de deputata USR a introdus o nouă competență a executorilor judecătorești: comunicarea rapidă a ordinelor de protecție.

Victimele abuzului și violenței vor putea apela acum la executorii judecătorești pentru comunicarea imediată a ordinelor de protecție către agresori. În acest fel, ordinele de protecție își vor produce efectele într-un termen extrem de scurt.

„Victimele abuzului și violenței au trecut deja printr-o traumă. Statul trebuie să ia cât mai repede măsuri pentru ca asta să nu se repete. Prin apelarea la executorii judecătorești, victimele vor putea comunica ordinele de protecție chiar și într-o oră. Creștem astfel gradul lor de siguranță”, afirmă deputata USR Oana Murariu, inițiatoarea modificării legislative.

Înaintea modificării, persoanele protejate prin hotărâre judecătorească nu beneficiau rapid de această protecție, dat fiind că ordinul de protecție produce efecte doar din momentul comunicării, iar comunicarea prin instanțele de judecată dura mai mult timp.

Ordinele de protecție sunt executorii și trebuie comunicate cât mai repede, fiind extrem de important să își producă efectele într-un termen scurt. O oră poate face diferența în privința reducerii riscului unui nou abuz.