18
Sat, Aug
111 New Articles
×

Message

Debug output of Perfect Link with Article Images on Facebook

Check this page in Facebook Object Debugger to reload cache

og:title - Clujul este capitală a matematicii
og:type - article
og:url - http://www.agoramedia.ro/index.php/educatie/58-diverse-educatie/7835-clujul-este-capitala-a-matematicii
og:site_name - AGORA MEDIA

Clujul este capitală a matematicii

Diverse
Typography

Începând de azi, timp de două săptămâni municipiul Cluj Napoca este capitala mondială a matematicii, prin organizarea Olimpiadei Internaţionale de Matematică (IMO2018), Agora Media fiind partener al evenimentului.

Olimpiada Internaţională de Matematică – ediţia nr. 59 (IMO2018) este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de România în Anul Centenarului.

Astfel, între 3 şi 14 iulie 2018, peste 600 de concurenţi din 114 ţari, elevi cu vârste între 13 şi 19 ani, participă la cea de a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, organizată la Cluj Napoca de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România.

140 de jandarmi şi politişti şi 6 echipaje de pompieri, vor asigura pe parcursul întregii perioade condiţii optime pentru desfăşurarea evenimentului, prin măsuri specifice.  Bugetul prognozat pentru organizarea şi derularea olimpiadei este de cca. 1 milion de Euro, mai mult de jumătate provenind din sponsorizări.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc duminică,  8 iulie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Sunt aşteptaţi să participe la deschiderea olimpiadei şi numeroşi demnitari de rang înalt, români şi străini, între care foarte probabil preşedintele României Klaus Iohannis

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS