Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Asociaţia Profesională a Poliţiştilor Locali Turda | Peste 500 de elevi din municipiul Turda au fost informați cu privire la efectele consumului de droguri

Diverse
Tools
Typography

Elevii din municipiul Turda au fost beneficiarii unei campanii de informare, cu privire la efectele consumului de droguri, inițiată de Asociația Polițiștilor Locali Turda.

Campania a avut loc în cadrul proiectului „Povestitorii Binelui’’, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow. Activitățile acestui proiect s-au desfășurat în perioada Octombrie-Decembrie, 2023.

Obiectivul principal al proiectului a fost educarea și conștientizarea tinerilor din Turda cu privire la pericolele consumului de droguri. În acest scop, 20 de polițiști locali au avut parte de formare în arta public speaking-ului, pregătindu-se astfel pentru transmiterea mesajelor preventive.

Ulterior, agenții de poliție au organizat și desfășurat activități de prevenție în școlile din Turda, folosindu-se de povești persuasive pentru a comunica cu elevii. Impactul acestor activități este deosebit de important, având în vedere faptul că acest fenomen se manifestă puternic la nivel local, chiar în rândul tinerilor din comunitatea noastră. În cadrul acestor activități, agenții locali au interacționat cu peste 500 de elevi din Turda cărora le-au transmis efectele periculoase pe care le poate avea consumul de droguri. În paralel, agenții de poliție au dezvoltat 5 articole de blog și 5 materiale video prin care au ilustrat diferite mesaje din partea lor pentru comunitate în legătură cu combaterea consumului de droguri.  

Activitățile proiectului s-au terminat prin organizarea unei conferințe cu 40 de cadre didactice și agenți de poliție, în cadrul căreia au fost abordate bune practici cu privire la combaterea consumului de droguri. În cadrul conferinței, s-a discutat despre care ar fi cele mai eficiente metode prin care ar putea fi abordați elevii suspecți de consumul drogurilor. Mai mult, s-a discutat și despre ce abordare pot avea părinții care își suspectează copiii de consum de droguri.

Proiectul „Povestitorii Binelui” a reușit să pună bazele unei direcții pozitive pentru copiii și tinerii din Turda, axându-se pe prevenție, educație și comunicare eficientă. Pe această cale, Asociația Profesională a Polițiștilor Turda mulțumește tuturor colaboratorilor și participanților pentru implicarea lor în lupta împotriva consumului substanțelor nocive!

„Pot spune că am avut privilegiul de a vedea transformarea directă și impactul semnificativ pe care l-am avut în comunitatea turdeană. Proiectul nostru, îndreptat spre combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, a fost o călătorie de conștientizare, educație și schimbare pozitivă. Agenții noștri de poliție au reușit să creeze o conexiune aparte cu elevii. Fiecare poveste transmisă în școli a fost o oportunitate de a deschide dialogul despre pericolele reale ale drogurilor, într-un mod care să rezulte mai mult decât simple lecții teoretice. Astfel, „Povestitorii Binelui” a fost o mișcare spre un viitor mai sănătos și mai informat pentru comunitatea noastră. Mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, dar și Start ONG, pentru că au făcut ca această inițiativă să fie posibilă!”, transmite Mureșan Ioana, Coordonator de Proiect.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda are misiunea de a sprijini siguranța și justiția în comunitatea locală. Una dintre modalitățile prin care își îndeplinesc misiunea este prin sprijinul direct acordat Poliției Locale Turda prin resurse și formare.

Mureșan Ioana,
Coordonator Proiect

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS