Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Arta - prietena artistilor mici si mari de la Campia Turzii

Diverse
Tools
Typography

Dacă pentru unii Săptămâna Mare era şi săptămâna în care s-a desfăşurat "Şcoala altfel", pentru administraţia locală de la Câmpia Turzii, săptămâna care tocmai s-a încheiat a fost şi "Săptămâna Porţilor Deschise".

În cadrul seriei de manifestări care s-au desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni şi-a găsit loc şi "Arta - prietena perfectă", o expoziţie de artă plastică ce conţinea lucrări ale micilor şi tinerilor artişti plastici care sunt familiarizaţi cu activitatea Asociaţiei Artiştilor Plastici Câmpia Turzii.

Definind manifestarea ca fiind "un dar adus publicului iubitor de artă", preşedintele AAP Câmpia Turzii, Iuliana Pop, se referea la artă, citând, ca fiind cea care "procură, acelora care vor să-şi echilibreze viaţa, calmul, împlinirea morală şi chiar sănătatea".


Vasilica Marina Căluşer

Pe de altă parte, Vasilica Marina Căluşer - membră AAP - a explicat că în cadrul expoziţiei pot fi admirate lucrări în tehnica pastel, cărbune, acrilic şi ulei pe pânză, lucrări executate în cadrul anului şcolar în derulare, artista enumerând şi expozanţi printre care se aflau Vanesa Chiş, Iulia Fetiţă, Diana Floaşiu, Antonia Luca, Alesia Pârvuică, Delia Petre, Sonia Şandru, care erau membri ai atelierului de creaţie şi alături de care au mai expus copii de la clasa pregătitoare B de la Şcoala Gimnazială "Avram Iancu".

În calitate de cadru didactic la Liceul Teoretic "Pavel Dan", Smaranda Roman preciza: "În cadrul programului «Şcoala altfel» s-au organizat activităţi diferite dar una extrem de reuşită a fost cea a atelierului de creaţie, atelier care a avut loc pe diferite secţiuni - pictură în nisip, desen în cărbune - lucrările elevilor fiind expuse aici şi ne mândrim cu acest lucru".

De asemenea, Mădălina Săsărman - la rândul său cadru didactic - şi-a exprimat bucuria pentru faptul că elevii au participat la această activitate, mulţumind, totodată, AAP Câmpia Turzii pentru implicare şi invitând elevii să persevereze în domeniul artei.


Andra Bele

Manifestarea de la Câmpia Turzii a fost completată şi cu alte momente artistice. Astfel, Andra Bele a încântat publicul prezent cu două cântece - "Mai ţii minte, măi, dragă Mărie" şi "Stai lângă mine, mamă" - în timp ce micuţa balerină Antonia Luca - elevă a şcolii de coregrafie "Octavian Stroia" din Cluj-Napoca - a dansat "Lacul lebedelor" de P. I. Ceaikovski.


Antonia Luca

Cum nu se putea altfel, Iuliana Pop a dorit să aducă mulţumiri Primăriei Câmpia Turzii, Palatului Cultural "Ionel Floaşiu", Bibliotecii Municipale "Astra" - Marianei Popescu, de asemenea - cadrelor didactice Smaranda Roman şi Mădălina Săsărman precum şi colegilor din AAP: Vasilica Marina Căluşer, Tudor Cioca, Nagy Alida, Mihaela Sebeni, Paula Vonaş şi Ioana Colcer.

"Am participat la ceva deosebit" spunea şi primarul Radu Hanga, prezent la eveniment, edilul apreciind, de exemplu, că micuţa interpretă a cântat în limba română şi nu în alte limbi pe care, în general, copiii nu le înţeleg dar şi considerând că, în aceste cazuri, "snobismul nu e al copiilor, e al părinţilor şi al instructorilor".


Radu Hanga

Dacă primarul Radu Hanga considera că acel frumos care pentru unii este o ocupaţie poate deveni profesie pentru copii - mai ales într-o lume în care "nu-i uşor să-ţi găseşti un rost durabil" şi în care "e foarte important ca ficare să valorifice ce are el mai bun" - administratorul public Petre Pop, pe lângă că a prezentat care sunt obiectivele ulterioare ale administraţiei în planul cultural, a felicitat, la rândul său, pe cei care s-au implicat în desfăşurarea activităţii găzduite vineri de biblioteca "Astra", totodată asigurând că administraţia locală de la Câmpia Turzii va sprijini activităţile culturale.


Petre Pop

"E nevoie să ne păstrăm identitatea, e nevoie de o gândire coerentă, românească, bazată pe nişte valori pe care comunitatea le are", mai preciza Petre Pop în alocuţiunea sa.

Poate cel mai important moment a fost festivitatea de premiere care a început cu premierea celui mai tânăr expozant - Carina Cristina Ciotlăuş - despre care "este foarte consecventă şi vine de fiecare dată".

Printre cei a căror muncă a fost răsplătită s-au numărat şi Daria Furdui, Andra Bele, Alexia Furdui, Denisa Giurgiu, Andreea Moisin, Alexia Mureşan, Radu Pop, Ioana Lojigan, Ana Câmpean, Victor Vârvoni, Alexandra Herculea, Alexandra Soporan, Andrea Ielciu, Renata Nemeth, Denisa Rendeş, Denisa Tritean, Călina Bota, Alina Poruţiu, Oana Bogdan, Alin Bodea, Raluca Coprean, Călin Ghemeş, Amalia Popa, Anda Mazăre-Haţegan, Denisa Rusu, Andreea Guran, Alexandra Danciu, Diana Florescu, Flaviu Bendreş, Tania Bordea, Cora Lohănel, Teodora Cazacu, Maria Moldovan, Roxana Florea, Roberto Mureşan, Mădălina Ciugudean, Rebeca Şagău, Lorena Vlad, Ioana Suătean, Denisa Voinescu, Mihaela Riza şi Delia Gădălean.

Mulţumind Primăriei Câmpia Turzii pentru sprijinul oferit în acordarea premiilor, Iuliana Pop a dorit să mulţumească şi firmei Euro Cris Trans pentru "o sponsorizare consistentă" oferită în sprijinul evenimentului, preşedintele AAP Câmpia Turzii invitându-i pe cei prezenţi să se bucure de rezultatul muncii expozanţilor.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS