Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

"Sultanul" Calin Felezeu a lansat o noua carte

Diverse
Tools
Typography

O nouă carte care poartă semnătura profesorului universitar doctor Călin Felzeu a fost lansată la Turda la finalul unui alt eveniment inedit care a avut loc pe scena Teatrului "Aureliu Manea" Turda.

După ce profesor universitar doctor Călin Felezeu şi profesor doctor Tasin Gemil (directorul Institutului de Turcologie şi Studii Central Asiatice (ITSCA) al Universităţii "Babeş-Bolyai") purceseseră la o punere, într-un mod cu totul aparte, în matca firească a concepţiei despre Suleyman Magnificul - sultanul în perioada căruia Imperiul Otoman a cunoscut apogeul - cumva în contrapartidă la impactul pe care îl are un serial de televiziune în această perioadă în România, a avut loc lansarea cărţii "Principatul Transilvaniei în epoca suzeranităţii otomane 1541-1688".

Despre carte, însă, nu s-a vorbit prea mult. Totuşi, autorul l-a invitat pe colegul său de scenă din momentul care tocmai se încheia să vorbească, măcar puţin, despre carte.

Pentru a nu răpi cititorilor plăcerea lecturii, profesor Tasin Gemil a spus doar că: "este o carte de care istoriografia noastră avea nevoie de foarte multă vreme. Practic, despre Transilvania, cu un asemenea subiect, nu s-a scris. S-a scris, e adevărat, în secolul trecut pe limba maghiară şi la începutul secolului nostru în limba germană, dar în limba română nu exista o asemenea monografie. Cartea profesorului Felezeu este prima monografie care tratează în mod închegat, bazată pe surse documentare de prima mână între care sunt foarte multe surse de sorginte turco-osmană. (...) Este o carte care lămureşte problema Transilvaniei, a relaţiilor pe care Transilvania le-a avut cu Poarta Otomană timp de 150 de ani, este o carte deosebit de importantă pentru istoria Transilvaniei".

felezeuCarte2

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS