Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Turnul Fierarilor din Sighisoara, gazda pentru lucrarile filarmonistilor turdeni

Diverse
Tools
Typography

Chiar dacă nu au sărbătorit întoarcerea armelor, membrii societăţii culturale Filarmonia Turda au sărbătorit întoarcerea lucrărilor. Mai exact întoarcerea lucrărilor de artă plastică spre Turnul Fierarilor.

Concret, ieri, 23 august 2014, galeria de artă contemporană Turnul Fierarilor din Sighişoara a găzduit vernisajul expoziţiei "Interfereneţe".
Organizată de către societatea culturală Filarmonia Turda în colaborare cu Primăria Sighişoara, expoziţia din Turnul Fierarilor reunea lucrări ale unor artişti - membri ai societăţii Filarmonia Turda - printre care se numără Cornelia Vidraşcu, Dorin Stanciu, Dumitru Popa, Felicia Răcean, Flaviu Bugnariu, Gavril Nechifor, Ioan Crişan, Iosif Stegaru, Larisa Oniş, Manole Ciui, Maria Cristea, Maria Ilişiu, Nicuşor Ţigănilă, Ovidiu Cosac, Petru Purcariu şi Tiberiu Gherman.
Potrivit artistului plastic turdean Iosif Stegaru, artiştii Petru Purcariu şi Dorin Stanciu sunt, de fapt, sighişoreni, foşti colegi cu turdeanul Gavril Nechifor la Universitatea de Artă şi Design (UAD) Cluj-Napoca şiei au fost cei care s-au ocupat de panotarea expoziţiei.
Dacă din partea gazdelor la vernisaj a vorbit Dorin Stanciu, din partea filarmoniştilor turdeni au vorbit Ovidiu Cosac şi Iosif Stegaru. Şi cum în aceeaşi perioadă în cetatea Sighişoarei avea loc şi un festival al minorităţilor - Pro Etnica - Dorin Stanciu era cel care - îmbrăcat în straie medievale - anunţa, bătâtnd toba, evenimentele din cadrul festivalului. Aşa se face că şi la vernisaj Dorin Stanciu bătut toba şi a vorbit îmbrăcat tot în straie medievale.
Dintre filarmoniştii turdeni prezenţi cu lucrări în expoziţia de la Sighişoara, la vernisaj au fost prezenţi Dumitru Popa, Iosif Stegaru, Larisa Oniş, Maria Ilişiu şi Ovidiu Cosac, din partea gazdelor msi fiind prezent şi Dorel Moise de la UAD Cluj-Napoca.
Din spusele lui Iosif Stegaru, festivalul din cetatea Sighişoareai nu avea cum să fie decât benefic pentru că majoritatea celor prezenţi la festival au intrat să viziteze şi expoziţia.
Mai mult, evenimentele de la Sighişoara au fost filmate şi de o echipă a TVR1, imagini putând fi vizionate pe postul public de televiziune miercuri, 27 august 2014, de la orele 15.30.
În schimb, expoziţia cu lucrările filarmoniştilor turdeni din Turnul Fierarilor este deschisă până în primele zile ale lunii septembrie.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS