Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

S-au ales membrii comisiei care se ocupa de stabilirea tarifelor lucrarilor la drumuri

Administraţie
Tools
Typography

Adică s-a mai constituit o comisie la Turda, dar numai aşa, pentru că era nevoie! După ce la Turda "s-a rezolvat" cu atribuirea contractului de delegare a serviciului pentru drumuri - pe scurt fiind numit aşa - a fost nevoie şi de o comisie care să se ocupe de stabilirea tarifelor care vor fi utilizate în cadrul serviciului amintit.

Potrivit primului articol din proiectul de hotărâre privind "aprobarea constituirii comisiei de stabilire a tarifelor ce se vor utiliza în cadrul Serviciului public pentru construirea, modernizarea exploatarea şi întreţinerea străzilor, drumurilor, podurilor, viaductelor, a pasajelor rutiere şi pietonale, subterane şi supraterane din municipiul Turda" (ştim: limbaj de lemn de esenţă tare) din această comisie era indicat să facă parte consilieri locali turdeni membri ai Comisiei nr. 1 a Consiliului Local Turda - Buget-finanţe, prognoze economice, investiţii.
În consecinţă, consilierul PNL Cristian Felzeu - care era şi preşedinte de şedinţă - a fost primul care a venit cu propuneri în lumina primului articol al proiectului de hotărâre, propunerile lui Felzeu fiind Emil Molnar (consilier local din partea PSD Turda), Lucian Nemeş (viceprimar PP-DD Turda) şi Sorin Bichiş (consilier PD-L Turda).
Lucian Nemeş a fost o propunere neadecvată din partea lui Cristian Felezeu, având în vedere că Nemeş face parte din comisia care se ocupă de recepţia lucrărilor efectuate de SC Domeniul Public Turda, fiind chiar pre;edinte al respectivei comisii.
În consecinţă, penelistul Cristian Felezeu a găsit oportun să îl propună pe colegul de PNL (şi de nouă alianţă PDL-UDMR PNL care tot insistă să facă jocurile la Turda) Ovidiu Micu. Motivarea propunerii lui Felezeu a fost făcută chiar de acesta: "Micu Ovidiu, fiind de specialitate... e singurul dintre noi care are specializare în drumuri". Deci acum nu mai conta articolul 1 al proiectului de hotărâre - potrivit căruia membrii noii comisii să fie din Comisia 1 a Consiliului Local Turda - şi conta mai mult că e "singurul care are specializare în drumuri", dar, cel mai probabil, şi că era din PNL.
Doar că Ovidiu Micu a refuzat.
Următoarea propunere a fost nimeni altul decât Lucian Cordiş. Se pare că a fost cea mai fericită propunere având în cedere că Lucian Cordiş era şi membru al Comisiei 1 şi este şi din PD-L, aşa că posibila fantomă a fostei alianţe DA - reapărută la Turda cu un UDMR mereu la putere alipit - putea să stea liniştită: Cordiş e "de-al nostru".
Interesant e, totuşi, că la un moment dat Lucian Cordiş spunea că în cazul în care se doreşte ca din comisia care tocmai se moşea să facă parte trei consilieri locali şi doi membri ai executivului, proiectul nu poate fi votat în lipsa primarului (PD-L) Tudor Ştefănie, cel care, eventual, să desemneze prin dispoziţie cine ar fi ceilalţi doi membri ai comisiei. Totuşi, Cristian Felezeu a spus că se aprobă proiectul cu cei trei membri consilieri locali precizându-se că ceilalţi doi reprezentanţi ai executivului urmează a fi desemnaţi ulterior. "Am dorit să fac această propunere, ca să n-o mai întindem, trebuie să dăm drumul la lucrări", mai adăuga Felezeu.
Şi pentru că nu a existat niciun impediment, s-a trecut la vot. Dar un vot secret, despre care a vorbit şi Paula Popa în calitate de secretar al municipiului Turda: "trebuie să fie vot secret. Nu este vorba de interes patrimonial, dar legea este foarte clară în acest sens".
Pentru că fiecare din cei trei propuşi erau consilieri locali şi pentru că votul a fost separat pentru fiecare din cele trei propuneri, fiecare din cei propuşi s-a abţinut când a fost vorba de votarea propriei persoane în noua comisie.
În urma votului, Emil Molnar (PSD) a obţinut 16 voturi pentru şi unul împotrivă (Molnar e din PSD, nu?) în timp ce cei doi pedelişti - Sorin Bichiş şi Lucian Cordiş - au obţinut câte 17 voturi pentru fiecare, adică maxim de voturi exprimate. Nouă nu ne rămâne decât să ne întrebăm cine nu l-a vrut pe Molnar în comisie? Să fie vreun coleg rebel, sau doar un fericit membru al fantomei lui DA plus udemereu la putere?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS