Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, May
82 New Articles

Ceanu Mare si Fiii Satului

Eveniment
Tools
Typography

Pe 26 august, la Ceanu Mare, a avut loc o nouă ediţie a sărbătorii "Fiii satului", manifestare a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în anul 2003.

Cumva firesc pentru o manifestare în mediul rural, totul a început cu slujba de la biserica din comuna Ceanu Mare, slujbă la care, alături de primarul Virgil Păcurar, au mai fost prezenţi Florin Cuc (cunoscut în calitate de consilier judeţean din partea PSD), Cristian Haiduc (consilier PD-L în cadrul Consiliului local Câmpia Turzii şi preşedinte al PD-L Câmpia Turzii), Remus Filip (de asemenea consilier PD-L la Câmpia Turzii), scriitorul Remus Hădărean (fiu al comunei) sau Ana Georgeta Balla (solistă de muzică populară, care a interpretat câteva pricesne pentru enoriaşii prezenţi la slujbă).
După slujbă, în curtea bisericii, în apropierea monumentului ridicat în cinstea eroilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial, s-a oficiat o slujbă de pomenire, după care au avut loc discursuri ale oficialităţilor. Astfel, au susţinut alocuţiuni primarul în funcţie Virgil Păcurar, fostul primar Gavrilă Oros dar şi scriitorul Remus Hădărean.
De asemenea, primarul Virgil Păcurar a mai avut şi o surpriză pentru o parte a cetăţenilor din comună. Pentru prima dată a oferit diplome şi sume de bani văduvelor eroilor căzuţi în război şi veteranilor de război. Pe lângă cele 18 diplome oferite, primarul Virgil Păcurar i-a mai oferit o diplomă şi scriitorului Remus Hădărean care a devenit, astfel, primul cetăţean de onoare al comunei. Spre finalul momentului din curtea bisericii, solista Lucia Potra a interpretat două melodii populare româneşti.
Ulterior ceremonialului depunerii de coroane de flori, întregul convoi s-a deplasat la monumentul închinat victimelor comunismului unde, de asemenea, soborul de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire. La finalul slujbei, scriitorul Remus Hădărean a ţinut să aducă aminte celor prezenţi de Anica Cuc, cea care a oferit terenul pe care s-a ridicat monumentul, Anica Cuc fiind soţia lui Alexandru Cuc, la rândul său victimă a comunismului.
După prânzul festiv care a avut loc la şcoala din Ceanu Mare, în curtea şcolii - deja plină de localnici sosiţi la sărbătoare - a început spectacolul folcloric pregătit de organizatori. Între timp, doritorii puteau vizita muzeul de obiecte vechi, tradiţionale, amenajat într-una din sălile din şcoală.
Printre cei invitaţi să încânte locuitorii comunei la ediţia din 2012 a sărbătorii "Fiii satului" au fost ansamblul Joc de Ceanu Mare, Florin George Turdeanu, rapsodul Emil Moldovan, ansamblul din Soporul de Câmpie sau solişti mai mult sau mai puţin cunoscuţi precum Ana Georgeta Balla, Cruciţa Cistelecan, Remus Rostaş, Cornel Borza, Lucia Potra ori Amalia Codorean Chindriş şi Maria Marcu, împreună cu orchestra Cununa Transilvană. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS