Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Comunicat: Discursul domnului primar, Dorin Nicolae Lojigan, cu ocazia Înalțării Domnului şi a Zilei Eroilor Neamului

Administraţie
Tools
Typography

Ziua Eroilor reprezintă o dată importantă în conștiința noastră, care ne definește ca națiune și comunitate locală.

România este prima țară care printr-un decret-lege din 1920 a asociat comemorarea eroilor români și străini cu praznicul înălțării domnului.

Ulterior,  prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului Iisus Hristos a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.

Astfel, în această zi sunt pomeniți toți cei care prin suferința și prin jertfa lor , din toate timpurile și locurile, au consacrat idealurile de unitate, libertate și demnitate ale poporului român, ale creștinătății și ale europei.

Asocierea dintre jertfa mântuitoare a lui Iisus Hristos și ofranda de sânge depusă  pe altarul idealurilor poporului român conferă sacralitate  momentului și îmbogățește valoarea lui simbolică a acestei zile în conștiința contemporanilor nostri.

Sunetul clopotelor pe care le-am auzit este glasul sfâșietor, dar plin de biruință al celor care de-a lungul vremii ne-au asigurat cu prețul vietii lor seninătatea zilelor noastre.

Eroii nu au vârstă, nu au uniformă și din păcate unii nu  au nume. În schimb, noi avem datoria de a-i comemora, de a le aduce onorul și de a-i pomeni în rugăciunile noastre pentru liniștea sufletului lor.

Cunoscuți sau necunoscuți, toți eroii trebuie să primească prinosul nostru de recunoștință.

Indiferent de locul de unde au pornit, indiferent de locul unde au ajuns, dincolo de tot și toate noi depunem azi simbolul mulțumirii noastre pentru sacrificiul lor.

În calitate de primar al municipiului Câmpia Turzii  și în numele concetățenilor nostri ne exprimăm azi, ca și în alte dăți, profunda noastră recunoștință și prețuire pentru toți cei care și-au îndeplinit  cu prețul vieții, în toate timpurile și ori de câte ori a fost nevoie, misiunea pe care  țara le-a încredințat-o.

Primar,
Dorin Nicolae Lojigan

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS