Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Licitația pentru selectarea operatorilor de colectare și transport al deșeurilor intră în line dreaptă

Administraţie
Tools
Typography

Marți, 24 aprilie 2018, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco-Metropolitan Cluj, entitate constituită în scopul organizării și gestionării în comun a serviciului de salubrizare a localităților din județul Cluj.

Ceea ce urmărim este ca până la începutul lunii iulie să finalizăm întreaga documentație de atribuire vizând colectarea și transportul gunoaielor și să demarăm efectiv licitația. În paralel, compartimentele de resort ale Consiliului Județean lucrează la pregătirea celei de-a doua licitații în vederea asigurării funcționalității depline a viitorului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, cea referitoare la operarea Centrului de deșeuri”, a declarat domnul Marius Mînzat, președintele ADI Eco-Metropolitan Cluj și vicepreședinte al forului administrativ județean.

În cadrul ședinței conduse de președintele ADI, domnul Marius Mînzat, și la care au participat primarii sau reprezentanții celor 81 de unități administrativ-teritoriale din județ, un punct important pe ordinea de zi l-a constituit discutarea Studiului de oportunitate privind fundamentarea deciziei de delegare, de către ADI Eco-Metropolitan, a gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor pe raza județului.

În acest context, au fost analizate o serie de aspecte referitoare la cadrul legal în baza căruia se vor încheia contractele de concesiune cu operatorii interesați, categoriile de deșeuri care se vor colecta, modalitatea efectivă de colectare, frecvența de colectare, precum și sistemul de tarifare recomandat. S-a avut, astfel, în vedere, evidențierea particularităților dintre zonele rurale și cele urbane referitoare la activitatea de colectare separată a deșeurilor astfel încât aceasta să fie, pe de o parte, practică și eficientă pentru clienții deserviți, și, pe de altă parte, rentabilă din punct de vedere financiar pentru operatorii economici care vor obține delegarea gestiunii serviciului. În urma discuțiilor purtate s-a convenit asupra unui termen de trei săptămâni în care toate primăriile din județ să transmită ADI Eco-Metropolitan propriile sugestii de ajustare a prevederilor Studiului de oportunitate astfel încât acesta să corespundă necesităților fiecărei comunități în parte.

Tot în acest context a fost prezentat Regulamentul serviciului de salubrizare, document ce este parte integrantă a documentației de atribuire vizând delegarea gestiunii activității de colectare și transport al deșeurilor.

Alte aspecte abordate în cadrul ședinței au vizat aprobarea situațiilor financiar/bugetare ale ADI Eco-Metropolitan Cluj, fiind, totodată, trecute în revistă principalele activități derulate până în prezent în contextul pregătirii licitației ce va desemna operatorii de colectare și transport al deșeurilor la Centrele de transfer, respectiv la celula 1 a Centrului Management Integrat al Deșeurilor, la momentul finalizării proiectului S.M.I.D.

Biroul de presă
24 aprilie 2018

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS