Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
112 New Articles

Elevă din Turda atrage fonduri de la Raiffeisen pentru dotarea școlilor!

Actualitate
Tools
Typography

Numai săptămâna trecută, Gabriela s-a întors de la București cu vești extraordinare: proiectul Arieș EcoLab, este câștigător a granturilor acordate la nivel național de către Raiffeisen Comunități!

Cu ajutorul proiectului gândit de echipa coordonată de Gabriela Hudrea (elevă în clasa a XII-a la CNMV - Turda), zona noastră se va transforma într-un model de sustenabilitate și inovație tehnologică. De la experimente de testare a pH-ului apei, și până la crearea de senzori care avertizează elevii în vocea lui Batman că este timpul să aeriseasă clasa, inițiativa va aduce în clase cele mai moderne tehnologii de învățare cool!

Aceasta este doar una dintre cele mai mari realizări ale sale în ceea ce înseamnă sprijinirea dezvoltării unui mediu educațional cât mai interactiv, mai plăcut și mai modern pentru elevi. Nu de mult, Gabriela a reușit să atragă resurse financiare și pentru dotarea altor 3 școli din comunitate cu laboratoare ecologice de biologie, școli printre care se numără Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”, Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu”.

„M-am străduit foarte mult alături de colegii mei din organizație să identific astfel de oportunități pentru că știu că e nevoie ca societatea civilă și școlile să lucreze împreună pentru viitorul elevilor. La momentul de față, sunt elevă la științe sociale și urmează să am bacalaureatul în 3 luni. Dacă asta sună înfricoșător, și mai înfricoșător este să ai, ca și tânăr sau copil, talentul și înclinația necesare unei super-cariere ca om de știință, dar să nu ai unde sau cum să ți le valorifici. Eu am avut norocul ca, în clasa a 9-a să dau de un ONG care a crezut în mine și mi-a cultivat pasiunea, anume: să duc știința către copiii din sate și orașe. Acum, pentru asta luptăm eu și colegii mei - pentru a transforma educația într-o aventură, în așa fel încât orice copil să aibă o șansă de a deveni cea mai bună versiune a lui!”, spune Gabriela.

Urmează de acum încolo și mai multe multe aventuri! Extraordinar, nu-i așa? Ei bine, nu am fi reușit să atragem asemenea sprijin pentru zona Arieș fără sprijinul comunității. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a da șansa prin educație, pentru sute de copii, dacă nu chiar mii de acum încolo, la a avea un viitor strălucit!

Mulțumim partenerilor Școala Gimnazială Viișoara, Școala Gimnazială ”Simion Balint” Copăceni, Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda și Școala Gimnazială ”Ioan Opriș” Turda. ONG-urilor care au demonstrat că binele, bine atrage. Mulțumim Primăriei Municipiului Turda pentru deosebita implicare, mulțumim voluntarilor și întregii comunități pentru modul în care v-ați mobilizat. Mulțumim trusturilor de presă locale. Mulțumim și comunității de părinți care merită un rând de aplauze pentru modul în care s-au dedicat nu numai pentru viitorul copiilor lor, ci al viitoarelor generații!

Suntem recunoscători și super mulțumim Raiffeisen Comunități și Asociația Pentru Relații Comunitare pentru încrederea acordată și sprijin, suntem deosebit de fericiți pentru oportunitatea pe care ne-ați oferit-o.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre aceste proiecte pot contacta Asociația The Da Vinci System pe adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Asociația The Da Vinci System implementează de aproape 10 ani proiecte în comunitatea locală, în special axate pe sprijinul școlilor locale în activitatea lor educațională, find premiată în numeroase rânduri local, județean și național, datorită impactului deosebit în comunitate. Dacă sunteți interesați să sprijiniți activitatea organizației sau să ajutați cu derularea acestei campanii, puteți transmite propunerile dumneavoastră pe aceeași adresă.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook Da Vinci (https://www.facebook.com/EducatieDaVinci), pagina de Instagram @thedavincisystem (https://www.instagram.com/thedavincisystem/) sau vizitează-ne pe www.thedavincisystem.ro.

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS