Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

“Din Suflet” - O inițiativă AMoS ED împotriva bullying-ului!

Actualitate
Tools
Typography

În România, fenomenul bullying-ului se întinde îngrijorător. O creștere de aproape o treime a cazurilor de bullying a fost semnalată în sistemul educațional pentru anul școlar 2021-2022, cu 10.971 de incidente raportate, comparativ cu 7.715 în anul anterior.

Aceste cifre, deși semnificative, sunt doar vârful acestui aisberg. În realitate, bullying-ul afectează emoțional sute de mii de elevi anual, răspândindu-se în fiecare colț al țării.

Am derulat inițiative similare acesteia și în trecut și am ajuns la mii de copiii și tineri din zona Arieș. Experiența ne-a arătat că nu putem schimba această realitate peste noapte, dar ceea ce vom face este să continuăm să acționăm, în nerepetate rânduri, la nivel local. Proiectul ,,Din Suflet", își propune să abordeze această problemă într-un mod creativ și educațional: Vrem să ajungem la copiii și tinerii din comunitate îmbrăcați în mascote și să inițiem conversații deschise despre bullying, încercând să-i facem pe aceștia să înțeleagă și să conștientizeze mai bine acest fenomen.

Este foarte important să creștem nivelul de conștientizare la nivel local și este și mai important să acționăm acum. Pentru a proteja și a educa întreaga comunitate de copii și tineri cu privire la efectele acestui fenomen, avem nevoie de sprijinul întregii societăți. Fiecare gest, fiecare voce care se alătură acestei cauze, poate face o diferență reală.

Proiectul ,,Din Suflet” este finanțat prin programul Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

Rămâneți cu ochii pe paginile noastre de socializare, Facebook: AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială și Instagram: @amos.faptebune, pentru a afla mai multe!

Iar dacă doriți să susțineți această inițiativă, vă invităm să luați legătura cu noi: 0751 484 596 - Bucur Oana, Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS