Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Sun, May
94 New Articles

Mircea Viorel a expus la Campia Turzii | GALERIE FOTO (plus un video "mic", de control...)

Diverse
Tools
Typography

Un nou vernisaj a avut loc pe 12 decembrie la Câmpia Turzii. Vernisajul expoziţiei de sculptură a artistului plastic Mircea Viorel a propus iubitorilor de artă noi momente de desfătare artistică.

Expoziţia a fost propusă de către Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Turda, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii.

"Acest eveniment se impunea a fi realizat cu atât mai mult cu cât dânsul (n.r. - Mircea Viorel) este un fiu al oraşului şi în plus îşi desfăşoară şi activitatea profesională la Clubul Copiilor din municipiul nostru" spunea preşedintele Asociaţiei Culturale "Câmpia Turzii 775", Mircea Ciociu, despre expozantul Mircea Viorel care "este un vechi membru al asociaţiei culturale, participă la reuniunile noastre, îşi exprimă cu profesionalism opiniile în legătură cu subiectele abordate mai ales în domeniul artistic şi are opinii interesante în ceea ce priveşte amenajarea ambientală a localităţii noastre".

Pe de altă parte, în calitate de preşedinte al filialei turdene a UAP, Alexandru Picovici a fost cel care s-a referit cu preponderenţă la activitatea artistică şi la exponatele prezentate de artistul Mircea Viorel.

"Dacă e să spun câteva cuvinte despre Mircea Viorel am o uşoară emoţie şi plăcere în acelaşi timp pentru că am avut ocazia să îl cunosc cu mult înainte de a fi student la Arte Plastice" recunoştea Alexandru Picovici adăugând: "În expoziţia de faţă prezintă lucrări de pictură şi culptură. (...) Se axează mai mult pe peisaje şi naturi statice. (...) În sculptură, un ciclu care l-a preocupat încă din vremea studenţiei şi continuă este ciclul în care fiecare formă este căutată atât în lemn, cât şi în piatră, lemn, sau metal".

Mulţumind celor prezenţi, artistul expozant mărturisea: "pentru mine o expooziţie este un mod de comunicare, de exprimare", artistul nedorind să vorbească despre propriile lucrări, lucru pe care îl făcuse deja Alexandru Picovici.

Trebuie, de asemenea, menţionată prezenţa Clubului Copiilor Câmpia Turzii la vernisaj şi prin grupul vocal "Melody" coordonat de Nicuşor Lăcătuş, grup care, prin interpretările sale, şi-a propus să introducă publicul prezent în atmosfera de sărbătoare.

Mai jos aveţi câteva imagini de la vernisaj, însă înainte de imagini, aveţi şi un fişier video, un filmuleţ, să-i zicem aşa, pe care l-am găsit pe youtube. Oare dacă încercaţi să urmăriţi fotografiile în timp ce ascultaţi muzica din filmuleţ şi identificaţi oareşceva discrepanţe crase este o problemă sau un simplu act de normalitate?

{youtube}XttF0vg0MGo{/youtube}

{gallery}2014/141212expoViorel{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS