Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Cronica de festival

Diverse
Tools
Typography

Între 16 și 19 ocombrie, la Turda s-a desfăşurat Festivalul de Teatru şi Arte Performative „Teatru pe Drumul Sării", organizat de Teatrul „Aureliu Manea".

Pe durata celor 4 zile, sute de spectactori turdeni, dar și invitații Festivalului, au avut ocazia de a viziona spectacole din mai multe arii ale artei teatrale, musicalul fiind prezent prin intermediul spectacolelor FUN și Scripcarul pe Acoperiș, comedia Bădăranii, teatrul pentru copii (spectacolul "Magia Copilăriei") şi atelierele creative de expresivitate corporală.

Premiera oficială a spectacolului propriu al teatrului turdean "FUN", în regia lui Mihai Măniuțiu, a ținut sala arhiplină cu sufletul la gură pe parcursul celor 100 de minute de dramă la limita dintre real și imaginar, cu ajutorul muzicii și dansului. Spectatorii au aplaudat minute în șir protagoniștii, printre care și bine-cunoscutul actor Marian Râlea.


Imagine din spectacolul "FUN"

Ediția de anul acesta a fost marcată de multiculturalitate, comunitatea maghiară din Turda bucurându-se de spectacolul "Requiem pentru o casă" a Companiei Tompa Miklos, de la Teatrul Național Târgu-Mureș.


Imagine din spectacolul "Recviem pentru o casă"

Al doilea musical al ediției, "Scripcarul pe acoperiș", a fost o puternică poveste a unei comunități evreiești dintr-un sat rusesc, care se luptă cu schimbarea tradițiilor de către tinerii cu viziuni noi. Acompaniat de orchestră în sală, spectacolul a fost o adevărată sărbătoare a artei pe scena turdeană, atrăgând aplauzele și uralele întregii săli.


Imagine din spectacolul "Scripcarul pe acoperiş"

Ultima zi a Festivalului a adus pe scenă spectacolul "Magia Copilăriei" a Teatrului Excelsior din București.


Imagine din spectacolul "Magia Copilăriei"

Seara, spectacolul "Bădăranii" s-a jucat cu casa închisă, toate locurile fiind epuizate cu două săptămâni înainte de spectacol. Mircea Albulescu, Adriana Trandafir, Gheorghe Visu, precum și ceilalți, au atras ropote de aplauze minute în șir.


Imagine din spectacolul "Bădăranii"

"Sunt fericită că am reuşit să organizăm şi cea de-a treia ediție a Festivalului «Teatru pe Drumul Sării». Şi anul acesta a fost un regal al creației și bunului gust, sub semnul multiculturalității şi în special al musicalurilor. Premiera oficială a spectacolului propriu, «FUN», a fost extrem de bine-primită de către public, ceea ce ne bucură și ne dă forță să continuăm cu astfel de inițiative și pe viitor.", declară Narcisa Pintea, managerul Teatrului "Aureliu Manea" Turda.

Teatrul "Aureliu Manea" Turda le mulțumește sponsorilor și partenerilor pentru susținere: RMB Interauto, Salina Turda, Compania de Apă, Consiliul Local Turda, Ziarul Financiar, Turda Live, Turda News, Radio România Cluj, Radio România Cultural, ProFM, Agora Media, Radio Transilvania, Buzz News, CinemaRx, Clujul Cultural, eClujeanul, Făclia de Cluj, Fapt Divers, Info Press, 15 Minute, Yorick, Teatrul Azi, Ultima Oră, Ziarul 21, Zile și Nopți.

Pentru a fi la curent cu celelalte evenimente şi spectacole organizate de Teatrul „Aureliu Manea" Turda, puteți accesa pagina oficială a instituţiei.

Discursul managerului Narcisa Pintea la finalul festivalului îl puteţi vedea AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS