Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Omul cu chitara la Festivalului International de Teatru Oradea

Diverse
Tools
Typography

Teatrul Aureliu Manea Turda a fost invitat la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Oradea – în Festivalul de Teatru Scurt – secțiunea concurs cu spectacolul OMUL CU CHITARA de Jon Fosse, regia artistică Mihai Măniuțiu, scenografia Adrian Damian, coregrafia Vava Ştefănescu, muzica Şerban Ursachi. Distribuţia: Marius Bodochi, Flavia Giurgiu şi Răzvan Popa.

Spectacolul Omul cu chitara s-a jucat luni, 22 septembrie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor Oradea, de la ora 21.00.
«Personajul din Omul cu chitara de Jon Fosse este unul eminamente tonic. De ce, veți întreba, când el e pe cale de a renunța la tot și la toate? Ei bine, deoarece el își joacă renunțarea și abandonul ca pe cel mai însemnat rol al său. În neîmplinirea lui, Omul cu chitara este, în mod paradoxal, împlinit. Spectacolul simplu și deloc patetic al abandonului său, după o viață de eșecuri, este un fel de stranie capodoperă a perfectei reușite în eșec. Cu grație, cu umor, cu fervoare religioasă, el își vorbește sieși, având puterea de a nu mai minți și de a nu se minți. Cu aerul său deopotrivă halucinat și bufon, Marius Bodochi era cumva predestinat acestui rol. L-am reîntâlnit pe scenă după destul de mulți ani ‒ și m-am bucurat. Echipa bine sudată a Teatrului "Aureliu Manea" din Turda și colaboratorii mei constanți, coregrafa Vava Ștefănescu, scenograful Adrian Damian și compozitorul Șerban Ursachi au făcut ca lucrul la această piesă să fie o reală plăcere. Sper ca și publicul, la rândul său, să se bucure de ora petrecută împreună cu Omul cu chitara»
Mihai Măniuţiu, regizorul spectacolului Omul cu chitara

Festivalul Internațional de Teatru Oradea (21 septembrie – 12 octombrie 2014) este organizat de Teatrul „Regina Maria" Oradea în parteneriat cu Fundația Culturală FITO, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea, UNITER și AFCN.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS