Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Sun, May
84 New Articles

Luceafarul a stralucit in Salina Turda | GALERIE FOTO

Diverse
Tools
Typography

Spectacolul "Luceafărul" aşteptat a se desfăşura la Salina Turda s-a dorit, în primul rând, o modalitate de a marca trecerea a 125 de ani de la moartea marelui poet român Mihai Eminescu.

"La 125 de ani de la moartea marelui nostru scriitor Mihai Eminescu, Salina Turda a înţeles să organizeze o activitate culturală pe lângă multe alte activităţi pe care le-am desfăşurat în decursul acestui an" spunea inclusiv directorul SC Turda Salina Durgău SA, Vasile Tot despre evenimentul care a avut loc în mina de sare de la Turda, tot Vasile Tot fiind cel care a precizat că gălăţenii de la Teatrul Muzical "Nae Leonard" şi-au manifestat în mod expres intenţia de a monta şi prezenta acest spectacol muzical în salina de la Turda.
Adrian Mărginean, Adelina Diaconu şi Octavian Tudose au fost cei care au dat viaţă personajelor - Luceafărul/Cătălin, Cătălina şi Arhanghelul Mihail - în timp ce vocea recitatorului i-a aparţinut lui Emil Pinghiriac iar muzica a fost asigurată, interpretativ, de Ghizela Tulvan în cadrul unui spectacol muzical a cărui concepţie regizorală a fost semnată de Emil Pinghiriac, al cărui asistent de regie a fost Adrian Mărginean şi a cărui muzică a fost semnată de Nicolae Bretan.
Vorbind despre dubla calitate a evenimentelor găzduite de Salina Turda - turism şi act de cultură - Vasile tot avea aşteptări mari înainte de spectacol: "Noi sperăm să fie un spectacol suficient de atrăgător la nivelul aşteptărilor pe care am înţeles să le transmitem oamenilor şi aşteptăm cât mai mulţi oaspeţi la acest eveniment. Evenimentul se adresează unui spectru foarte larg de iubitori de artă, de cultură, începând cu elevii liceului care şi-au manifestat interesul şi terminând cu oameni care ştiu să aprecieze un act de cultură şi sperăm să fie un act reuşit la Salina Turda" aşteptări despre care se poate spune că s-au concretizat având în vedere numărul de spectatori care au umplut amfiteatrul din salină.

{gallery}2014/140617luceafarul{/gallery}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS