Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

06
Mon, May
93 New Articles

Plângere penală împotriva fostului primar Ştefănie şi a fostului director al teatrului turdean, Narcisa Pintea. “La teatru se fura cu sprijinul primăriei” | VIDEO

Cultură
Tools
Typography

Prezent la evenimentul lansării Asociaţiei de Reprezentare Civilă (ARC) care a avut loc la Turda joi, 9 martie, preşedintele Societăţii Culturale “Rei Culturae Fautores”, Dan Zăhan, s-a exprimat în legătură cu nemulţumirile pe care le-a experimentat în ultimii ani în relaţia instituţională cu administraţia locală turdeană.

Societatea noastră culturală, care a făcut nenumărate adrese la Primăria Turda în ultimii ani - pentru că e interesată de destinul culturii turdene - nu a primit răspunsuri, sau au primit răspunsuri care nu au dat o souţie la întrebările noastre pentru că şefii instituţiilor de cultură din Turda nu au binevoit să se prezinte la comisia de cultură a consiliului local”, spunea Dan Zăhan convins fiind că “cei pe care îi alegem, pe care îi plătim, pot fi şi sancţionaţi”, adică “exisă posibilităţi ca aceia care sunt puşi în scaune de către noi să fie traşi de mânecă, să fie traşi la răspundere dacă nu fac ceea ce au promis”.

Chiar mai mult, Dan Zăhan preciza că “am fost nevoiţi, având probele la mână, am făcut plângere penală la fostul primar, domnul Ştefănie, şi la fosta directoare a teatrului, doamna Narcisa Pintea pentru faptul că, în primul rând, această instituţie - care este fanionul culturii turdene - s-a dovedit că nu-şi face treaba. Turda n-a mai avut o echipă de teatru, dovadă că la ultima ediţie a festivalului «Teatru pe drumul sării» Turda nu s-a prezentat cu nicio piesă în festival”.

Totuşi una dintre concluziile trase de Dan Zăhan a fost destul de puternică cel puţin la nivel declarativ: “Am cerut execuţiile bugetare şi nu am primit niciodată răspuns la execuţiile bugetare şi concluzia noastră a fost că la această instituţie, cu sprijinul Primăriei Turda, se fura”, referirile fiind făcute tot la fosta administraţie a municipiului şi la fostul director al teatrului “Aureliu Manea” Turda, Dan Zăhan precizând că “am făcut această plângere penală, deja am fost şi am dat declaraţii, şi aşteptăm să vedem ce face justiţia”.

Intervenţia lui Dan Zăhan în cadrul evenimentului poate fi vizionată în înregistrarea video de mai jos începând cu minutul 1:17:43.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS