Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Pop si Lojigan, dupa dimineata de dupa. De dupa noaptea ulterioara alegerilor europarlamentare...

Diverse
Typography

Dincolo de faptul că noaptea o fi fost un sfetnic bun şi fără a aluneca neapărat înspre "Mihaela, dragostea mea!", azi, 26 mai 2014, am stat de vorbă cu doi lideri locali care reprezintă doi actanţi principali inclusiv la europarlamentarele tocmai încheiate ca proces de vot.

În ceea ce ne priveşte, la întâlnirea cu fiecarte din cei doi lideri, ne-am dus de-acasă. Adică ne-am dus de-acasă cu nişte întrebări pregătite în legătură cu ceva ce voiam să aflăm mai ales în ziua următoare scrutinului, când încă voturile nici nu se uscaseră bine pe buletine, să zicem aşa.
Cu alte cuvinte ne interesau nişte răspunsuri la călduţ, că "la cald" ar fi fost prea mult spus deşi cele două formaţiuni care ne interesau nu erau chiar oricare. Aşa că nici n-o să mai insistăm foarte mult aici şi vă vom lăsa să vă desfătaţi în continuare cu răspunsurile primite.

1. Ce procent aţi realizat la Câmpia Turzii? Este sub sau peste aşteptări?

Petre Pop - lider PSD Câmpia Turzii
La Câmpia Turzii alianţa (PSD+UNPR+PC - n.r.) a câştigat 33,56%. Nu este sub aşteptările noastre, noi întotdeauna am făcut politici raţionale şi evaluările pe care le-am făcut au fost tot raţionale. Noi aşa ne-am făcut calculele: undeva de la 30% în sus. Deci având în vedere că este 33, nu este sub aşteptările noastre.

Dorin Lojigan - lider PNL Câmpia Turzii
La nivelul municipiului Câmpia Turzii Partidul Naţional Liberal a obţinut un scor de 16,80%, cel mai mare scor din istoria PNL Câmpia Turzii. Suntem extrem de mulţumiţi de acest rezultat. Cu acest scor suntem cotaţi ca fiind al doilea partid din municipiu ca putere. Am reuşit să depăşim Partidul Democrat-Liberal, care se ştie că era un partid puternic şi bine cotat la nivelul municipiului.
Vreau să le mulţumesc colegilor mei pentru implicarea de care au dat dovadă, vreau să le mulţumesc cetăţenilor din Câmpia Turzii pentru modul în care ne-au acordat votul lor.

2. Vă aşteptaţi la un rezultat mai bun sau mai slab din partea formaţiunii pe care o reprezentaţi?

Petre Pop - lider PSD Câmpia Turzii
Deci target-ul nostru a plecat undeva... am zis că dacă alianţa scoate la nivel local sub 30% e o mare problemă pentru noi. Deci de la 30% în sus... Erau mai mulţi factori: factorii de mobilizare, câţi oameni participă la vot şi aşa mai departe. Sunt convins că dacă participarea era mult mai mare la vot, procentul nostru ar fi trecut peste 40%. Dar în condiţiile astea, eu zic că e un rezultat bun. Repet: de la 30 în sus, am zis că este normal.

Dorin Lojigan - lider PNL Câmpia Turzii
Sincer să fiu, mi-aş fi dorit un scor mai bun, am sperat la un 20%, dar şi acest scor de 17% este suficient pentru a ne demonstra forţa pe care o avem la acest moment în Câmpia Turzii, procent care ne dă mari speranţe pentru 2016.

3. Premierul Victor Ponta vorbea de refacerea USL. Crin Antonescu e hotărât că nu. Ce credeţi că se va întâmpla?

Petre Pop - lider PSD Câmpia Turzii
Eu cred că dacă Partidul Naţional Liberal îşi dă seama sau a învăţat ceva din aceste alegeri, vine înapoi în acest proiect politic de care eu zic să este şi în continuare nevoie.
Eu am declarat la ieşirea de la urne că am votat în spiritul USL pentru că USL-ul este, de fapt, un proiect. Noi toţi am început un proiect care se referea la schimbarea României şi la schimbarea lui Băsescu şi a camarilei care se află în jurul lui. Ne pare rău că dacă astăzi, datorită unor orgolii personale, un partid are de suferit, nu este normal. Deci mi se pare normal să revină în USL şi cred că sunt premisele pozitive în aşa fel încât să se îndeplinească acest fapt.

Dorin Lojigan - lider PNL Câmpia Turzii
Sincer, nu cred că USL se va mai reface. Acuma, depinde... Azi (26 mai 2014 - n.r.) are loc şedinţa Biroului Politic Central. Urmează să vedem ce hotărâri se iau acolo. Dar eu, personal, nu cred în refacerea USL-ului.

4. Alianţele la nivel local?

Petre Pop - lider PSD Câmpia Turzii
Noi am spus-o întotdeauna că ne ţinem de cuvânt şi ne-am şi ţinut de cuvânt până acum. Aţi observat că noi am promis ceva în campania electorală, am promis nişte angajamente, 10 mari angajamente, pe care noi le punem în practică. La doi ani de guvernare eu zic că majoritatea dintre ele au fost şi sunt în curs de rezolvare.
Suntem în alianţă cu absolut oricine este şi sprijină, de fapt, aceste proiecte. În acelaşi timp, mi se pare normal ca după o anumită perioadă de timp să te reevaluezi, să te reconsideri şi în funcţie de asta să ai atitudine faţă de ceilalţi parteneri. Normal că cine este la guvernare încearcă şi caută întotdeauna să aibă o majoritate pentru a-şi pune în practică proiectele.
Deci deocamdată la nivelul Câmpiei Turzii există o alianţă care a continuat între noi şi Partidul Conservator alături de UDMR şi aţi văzut că şi cei de la PP-DD sprijină în continuare acţiunile noastre. Partidul Naţional Liberal, într-adevăr, în ultima perioadă a avut o atitudine un pic mai ostilă şi a respins anumite lucruri pe care eu, sincer, nu le-am înţeles pentru că noi, împreună, am spus la un moment dat că trebuie să facem un parc industrial pentru a face cât mai multe locuri de muncă, ori achiziţionarea unui astfel de teren este strict necesară, altfel nu putem să facem. Colegii noştri de la Cluj aşteaptă acest lucru. Faptul că s-a speculat la un moment dat că este nevoie de o majoritate compusă, adică de două treimi, pentru că noi aveam, după cum aţi observat, o majoritate simplă de care-i nevoie pentru lucrurile fireşti, simple, de administrare.
Dar cred că în următoarea perioadă... cred că trebuie să îşi reconsidere şi ei poziţia, altfel... mă rog, fiecare după cum...

Dorin Lojigan - lider PNL Câmpia Turzii
În acest moment funcţionează alianţa care o cunoaşteţi - PSD, PNL, PC, PPDD şi UDMR - care încă funcţionează la nivelul judeţului Cluj. Ce urmează după runda de alageri europarlamentare, urmează să vedem. Suntem în faza în care noi, cel puţin, facem analize pe rezultatul obţinut. Urmează să vedem dacă se modifică structura din Consiliul Local.

5. Mai ales acum, după europarlamentare, credeţi că veţi avea un candidat propriu la prezidenţialele din acest an?

Petre Pop - lider PSD Câmpia Turzii
Da, vom avea un preşedinte unic pentru candidatura din toamnă: pe Victor Ponta. În mod sigur.

Dorin Lojigan - lider PNL Câmpia Turzii
În acest moment, candidatul PNL pentru prezidenţiale este Crin Antonescu.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS