Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

08
Wed, May
82 New Articles

Marius Lulea (AUR): AUR solicită BNR echilibru în gestionarea masei monetare într-un an electoral

Marius Lulea

AUR
Typography

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adresat luni, 5 februarie, guvernatorului Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, o scrisoare în cadrul căreia și-a exprimat îngrijorările cu privire la impactul pe care anul electoral 2024 îl va avea asupra situației economice a României.

Anul în curs aduce după sine o serie de schimbări deseori copleșitoare pentru statul român, dat fiind faptul că vorbim de un an electoral.

În acest context, prin Marius Lulea, prim-vicepreședinte, AUR și-a exprimat îngrijorarea referitoare la presiunea pusă asupra sistemului monetar și a transmis și pe această cale că nu își dorește sub nicio formă ca această presiune să se accentueze.

De asemenea, prim-vicepreședintele AUR a subliniat preocuparea față de volumul crescut al împrumuturilor asumate de statul român, cu scopul aparent de a acoperi costurile birocrației, fără a genera investiții semnificative în dezvoltarea economică reală. Această abordare ar putea conduce la presiuni inflaționiste și la diminuarea puterii de cumpărare a populației.

„Efectele negative ale acestei situații devin tot mai evidente, cu o scădere semnificativă a puterii de cumpărare a majorității populației. Într-un climat economic caracterizat de creșterea prețurilor, cetățenii resimt acum mai mult decât oricând dificultatea de a face față cheltuielilor de zi cu zi, punând presiuni suplimentare asupra nivelului de trai. Este crucial ca Banca Națională a României să acorde o atenție deosebită impactului inflației asupra păturilor sociale vulnerabile, cum sunt pensionarii. În contextul creșterii prețurilor, este esențial ca BNR să prioritizeze stabilitatea economică și bunăstarea cetățenilor”, a spus Marius Lulea în scrisoarea înaintată BNR.

Prim-vicepreședintele AUR a subliniat că partidul recunoaște „importanța crucială a Băncii Naționale a României în menținerea disciplinei financiare, stabilizarea nivelului prețurilor și asigurarea unui mediu de afaceri sănătos în țara noastră”.

„Într-un an electoral, suntem conștienți de provocările adiționale cu care se confruntă BNR, dar vă încurajăm să puneți interesele românilor și ale antreprenorilor în prim-planul deciziilor dumneavoastră, depășind considerațiile politice și electorale. Reiterăm încrederea noastră în capacitatea BNR de a gestiona aceste provocări cu responsabilitate și solicităm continuarea eforturilor pentru menținerea stabilității financiare în beneficiul întregii comunități economice din România”, i-a transmis Marius Dorin Lulea, prim-vicepreședintele AUR, Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor