Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

09
Thu, May

Activităţi preventive în contextul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli

Aiţilop
Tools
Typography

30 ianuarie este declarata Ziua Internațională pentru Nonviolență în Școală. Pentru marcarea acestei zile, polițiștii din cadrul inspectoratului au desfășurat o serie de activități informativ - preventive în unități de învățământ preuniversitar (ciclul primar, gimnazial și liceal), sub sloganul "Ia atitudine, spune STOP violenței!". 

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiza și Prevenire a Criminalității, alături de polițiștii de proximitate din cadrul celorlalte unități de poliție din județ, urbane și rurale, au organizat sesiuni de informare și dezbatere în compania elevilor, pentru cunoașterea și prevenirea fenomenului de bullying și violență fizică în mediul școlar și conștientizarea urmărilor unui comportament violent.

Activitățile au fost desfășurate în 43 unități de învățământ de pe raza județului Cluj, atât din mediul urban, cât și rural, participând peste 3.000 de elevi.

Întâlnirile polițiștilor cu aceștia au vizat cunoașterea noţiunii de violenţă în şcoală, formele de manifestare ale acesteia, dar și modalitățile de soluționare a conflictelor și promovare a respectului în cazul dezvoltării unor divergențe de opinii, printr-o comunicare nonviolentă.

Totodată, elevii au fost informați asupra aspectelor legislative din domeniu.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS