Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Discursuri la Zilele Municipiului Turda. Oficialitatile si-au spus cuvantul

Eveniment
Tools
Typography

Cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Municipiului Turda a început - cum nu se putea altfel - în cadru festiv în sala mare a Primăriei Municipiului Turda, vineri, 27 august, cu începere de la orele 10.00.

Sala a fost plină de oficialităţi, de invitaţi, fie că era vorba de invitaţi "oficiali" ai administraţiei locale, fie de consilieri locali, membri şi simpatizanţi ai partidelor politice, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei Turda sau cetăţeni "simpli" - unii pentru că doreau să fie prezenţi, alţii pentru că trebuia să fie prezenţi.

Urcat pe scenă în faţa publicului, primarul Tudor Ştefănie a fost însoţit atât de primari ai localităţilor apropiate, cât şi de invitaţi "de la judeţ".

Printre cei aflaţi în lateralele primarului municipiului Turda, adică în primul rând al "prezidiului", s-au numărat deputatul Mircea Irimie (ALDE, fost PSD, fost PD-L, fost ARD, "fost" PC), preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan (PNL), prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan (PSD), primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc (PNL, fost PD-L şi cochetând cu PMP), Daniel Buda (aşa-l cheamă) în calitate de europarlamentar (PNL, fost PD-L) şi Lucian Nemeş în calitate de viceprimar al municipiului Turda (UNPR, fost PP-DD).

În spatele primarului Tudor Ştefănie se aflau, în principal, primari ai localităţilor mai mult sau mai puţin apropiate, printre care s-au numărat Laurenţiu Tör, primar Luna (PNL), Ioan Mărginean, primar Moldoveneşti (UDMR), Minodora Luca, primar Băişoara (PNL, fostă PD-L), Daniela Mănăilă, primar Tureni (PNL), Ioan Bembea (fost primar al Turzii), Aurel Truţă, primar Ploscoş (PNL, fost PD-L), Virgil Păcurar, primar Ceanu Mare (PNL, fost PD-L), Zeng Ioan, primar Mihai Viteazul (UDMR), sau Nicolae Făgădar, primar Aiton (PSD).

Din spatele primarului s-a remarcat lipsa unor primari ai unor localităţi mult mai apropiate decât Băşoara sau Ceanu Mare - în cazul în care apropierea de Turda ar fi fost un criteriu - aici putându-i aminti pe Radu Hanga, primar Câmpia Turzii (PSD), Ioan Roman, primar Viişoara (PSD), Valer Saşa, primar Tritenii de Jos (PSD), Ioan Pârv, primar Petreştii de Jos (PNL, fost PD-L) sau Ioan Racolţa, primar Călăraşi (PNL, fost PD-L).

Dar cum aici ne-am propus să ne axăm mai mult asupra fragmentelor de discurs ale unora dintre invitaţi, nu o să vă reţinem prea mult cu amănunte.

Tudor Ştefănie

"An de an ne-am dorit şi am stabilit un obiectiv precis: de-a promova Turda ca obiectiv turistic".
"Suntem datori să privim responsabil fiecare etapă învăţând din trecut, consolidând prezentul şi prefigurând viitorul".
"Amenajarea salinei s-a dovedit a fi un proiect de real succes".
"Am continuat proiectele cu amenajarea centrului istoric, a Teatrului «Aureliu Manea», a Muzeului de Istorie, clădirile vechi din Turda şi aşa mai departe. Am realizat proiecte pentru punerea în valorificare (n.r.: ?!?!) a Castrului Roman iar toate acestea au constituit elementele unui întreg alături de motivaţia de a arăta că la Turda prin voinţă, profesionalism şi determinare se pot face lucruri care să dăinuie în timp".
"Este o sărbătoare care aduce un plus în viaţa comunităţii, un sentiment de apartenenţă, de revenire acasă, alături de cei dragi".
"Dragi turdeni, dragi oaspeţi, bucuraţi-vă de fiecare clipă a acestui sfârşit de săptămână pentru că este sărbătoare în oraşul Salinei. La mulţi ani Turda, la mulţi ani turdeni!".

Gheorge Vuşcan

"Am foarte mulţi prieteni la Turda, apreciez foarte mult ceea ce se întâmplă aici, la Turda şi nu vă spun un secret, că Turda, după municipiul Cluj, este un centru cultural puternic, este un centru turistic puternic".
"Când vorbesc de tineri şi copii nu pot să nu-i salut pe dascălii care modelează aceste minţi tinere care dau în fiecare an câte ceva din mintea şi sufletul lor generaţiilor care absolvă şcolile aici la Turda".
"Vă felicit pentru tot ce aţi făcut şi pentru această frumoasă sărbătoare pe care aţi pregătit-o pentru cetăţenii din Turda şi nu uitaţi că Turda, pe lângă oraş turistic, mai trebuie să devină oraş economic aşa cum a fost odată şi cred că stă în puterea noastră să ne recalibrăm acţiunile pentru a deveni şi o putere economică aşa cum îi stă bine municipiului Turda".

Emil Boc

"Am venit în primul rând în calitate de primar al junicipiului Cluj-Napoca, să vă transmit salutul clujenilor şi urarea de la mulţi ani şi de distracţie plăcută".
"Aveţi şi avem un oraş minunat, cu care şi noi, clujenii, ne mândrim".
"Salina a fost un obiectiv integrat pe deplin în ceea ce înseamnă programul capitalei europene a tineretului din municipiul Cluj-Napoca. (...) De aceea, domnule primar, vă felicit pentru viziunea pe care aţi avut-o, pentru că asta e sarcina, până la urmă, a unei autorităţi locale. Când se schimbă un sistem, se schimbă un regim, când nimic nu mai seamănă ce-a fost ieri, trebuie să te gândeşti la viitor şi să vezi, din potenţialul local pe care-l ai, cu ce poţi să ieşi în faţă, cu ce poţi să faci comunitatea cunoscută şi să aibă viitor".
"Vreau să vă felicit pentru că aveţi un oraş în care nu ne plictisim. Văd, de la an la an, de fiecare dată, câte o surpriză. Un oraş care este mereu viu, mereu provoacă, mereu oferă surprize, alternative, e un oraş care, într-adevăr, va atrage turişti şi va da în continuare viaţă municipiului".

Mircea Irimie

"Sărbătoarea din oraşul Salinei reuneşte aîntr-un cadru festiv turişti şi invitaţi, dar mai ales reuneşte fiii municipiului Turda şi mă refer la turdenii din ţară, dar şi la turdenii duşi în colţurile lumii datorită destinului".
"Sărbătoarea adună şi uneşte spirirtul turdean, un spirit de afecţiune, de ataşament faţă de valorile şi comunitatea turdeană, un spirit de patriotism şi naţionalism".
"Astăzi, Turda îşi etalează adevăratele valori: valorile culturale, tradiţionale, sportive, administrative, educaţionale, istorice şi tot ce înseamnă Turda de sute şi mii de ani".

Mihai Seplecan

"Este greu să vorbeşti după asemenea personalităţi, dar este foarte plăcut. Vreau să vă spun că, domnule primar, vă transmit mesajul întregilor consilieri judeţeni (n.r.: ?!?!), a aparatului Consiliului Judeţean, conducerii Consiliului Judeţean şi vreau să vă asigur de toată susţinerea şi colaborarea între unitatea pe care dumneavoastră o conduceţi foarte bine şi Consiliul Judeţean".
"Vreau să urez, din tot sufletul, la mulţi ani, multă sănătate, şi să ştiţi că uşa Consiliului Judeţean, pentru primarul dumneavoastră, este deschisă de fiecare dată cum a fost şi până acum".
"Sunt foarte impresionat de ceea ce a făcut (n.r.: ?!?!) primarii dumneavoastră în municipiu şi de ceea ce astăzi, administraţia de aici, cum s-a pregătit pentru Zilele Municipiului Turda".

Daniel Buda

"Vin de 6-7 ani de zile cu foarte mare plăcere la invitaţia domnului primar Tudor Ştefănie şi-i mulţumesc încă odată pentru acest lucru".
"Faptul că avem bucurie revederii cu familia, bucuria unui program destul de generos pe care vi l-a arătat domnul primar, privit cu oarecare invidie la ce fel de formaţii sunt aici, aceste zile sunt şi nişte zile ale bilanţului şi ale evaluării a ceea ce s-a făcut de la un an la altul".
"Constat cu plăcere că municipiul Turda înfloreşte, consolidându-şi practic statutul de principală atracţie la nivel european şi chiar mondial din punct de vedere turistic".
"Pentru mine este un motiv de bucurie ori de câte ori mă întreabă colegii europarlamentari dacă într-adevăr Salina Turda este atât de frumoasă şi le spun: «dacă nu vii la Salina Turda înseamnă că ai trăit degeaba în viaţă şi că nu ştii ce pierzi decât atunci când vei merge acolo şi vei vedea acea adevărată bijuterie»".
"Dacă anul acesta pe culoarele Parlamentului european au putut fi admirate frumuseţile municipiului Cluj-Napoca, vă promit că în viitorul imediat apropiat, pe aceleaşi culoare, vor putea fi apreciate frumuseţile municipiului Turda".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS